RNDr. Pavel Poc

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,58. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.01.2012 14:19:44

Milion Evropanů proti dálkové přepravě zvířat

Milion Evropanů proti dálkové přepravě zvířat

Jedna z největších kampaní na ochranu zvířat v historii dosáhla s příchodem roku 2012 zlomového úspěchu.

Petici 8hours podpořil neuvěřitelný jeden milion Evropanů. Petice je součástí širší iniciativy, která se snaží získat na svou stranu veřejnost, poslance Evropského parlamentu i organizace bojující za práva zvířat.

Jejím cílem je omezit na osm hodin maximální povolenou dobu přepravy živých zvířat na jatka. Současná legislativa umožňuje přepravovat zvířata i po několik dní, pokud přepravce zajistí zvířatům základní potřeby jako například pravidelné přestávky, krmení a napájení.

Nejen ochránci zvířat ale i vědci a veterináři však upozorňují na to, že transporty
zvířat by měly být co nejkratší.

Z českých europoslanců iniciativu od počátku podporuje RNDr. Pavel Poc (ČSSD). Poc je také spoluautorem písemného prohlášení Evropského parlamentu, které má pravidlo 8hours doporučit Evropské komisi.

“Občas se mne někdo zeptá, proč se zabývám týráním zvířat při přepravě, když Evropskou unií hýbou závažné problémy v ekonomické a finanční oblasti. Jenže zbytečné týrání zvířat i ekonomická krize mají stejnou příčinu, lidskou chamtivost a bezohlednost. A pokud se nedokážeme vypořádat s jasným případem krutosti a
zbytečného utrpení, lze jen těžko očekávat že se vyrovnáme s komplikovanějšími problémy.”

Milion podpisů se podařilo získat tři dny před plánovaným ukončením petice. Sami organizátoři to považují za velký úspěch a v Novém roce se chystají zintenzivnit kampaň na půdě Evropského parlamentu ve Štrasburku, kde mohou europoslanci potvrdit svoji podporu pro 8hours podpisem.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama