Občanská demokratická strana

  • ODS
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,74. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.03.2020 13:27:00

Předkládáme ekonomická opatření, která pomohou lidem, podnikatelům i firmám

Předkládáme ekonomická opatření, která pomohou lidem, podnikatelům i firmám

Občanští demokraté představili konkrétní ekonomický balíček na pomoc všem postiženým koronavirem.

 Pro OSVČ navrhují například odpuštění daně z příjmu, pro firmy zrušení záloh na daně a lidem zvýšení základní slevy na poplatníka daně. ODS předkládá i další okamžitá, krátkodobá i střednědobá opatření.

„Představujeme opatření ve třech oblastech. Ta, která se dají udělat okamžitě na základě rozhodnutí vlády, krátkodobá, která budou řešit zejména cash flow podnikatelů očekávaný propad jejich tržeb a příjmů, ale i situaci zaměstnanců, a pak ta střednědobá, která by ekonomice měla prospět jako celku, aby se s touto situací vyrovnala,“ sdělil předseda poslaneckého klubu ODS Zbyněk Stanjura.

„Myslíme si, že není možné čekat na ekonomické predikce, jak před pár dny zmínila paní ministryně financí. Je potřeba nabídnout konkrétní opatření, která okamžitě pomohou lidem, podnikatelům i firmám,“ uvedl člen programového týmu ODS pro ekonomiku Jan Skopeček.

„V první řadě musíme ochránit zdraví a životy obyvatel. A zvláště těch v první linii, tedy lékařů a zdravotníků, kteří zatím nemají dostatek ochranných pomůcek. Zadruhé musíme řešit ekonomické dopady pandemie. Je potřeba pomoci lidem, kteří bezprostředně pocítí ekonomické dopady. Předkládáme náš první ekonomický balíček k řešení následků krize kolem koronaviru. Nabízíme vládě podanou ruku a chceme se domluvit na společných opatřeních ve prospěch českých občanů,“ dodává předseda ODS Petr Fiala.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama