Ing. Pavel Kováčik

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,6. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.03.2020 19:31:11

Zelenina by neměla chybět

 Zelenina by neměla chybět

Nelehkou situaci zažívají zelináři. Během následujících dnů musí učinit rozhodnutí, jak se zachovat v nadcházející sezóně.

Pěstování zeleniny je maximálně náročné na lidskou práci. Lidé zde dlouhodobě chybí a koronavirus tuto situaci zhoršil na maximum. Firmy pěstující zeleninu ve velké míře využívají zahraniční pracovníky. Pohyb osob ze zahraničí je v podstatě zastaven. Ministerstvo zemědělství hledá řešení a to například výzvou pro studenty, aby pomohli. Dalším částečným řešením by mohli být zahraniční pracovníci, kterým povolení pobytu končí. Za předpokladu jeho prodloužení by to mohla být pro pěstitele zeleniny pomoc. Doba je hektická, ale skončit s pěstováním zeleniny by pro nás bylo katastrofou. I dnes je třeba v co největší míře zachovat chod země, i když to vyžaduje maximální úsilí, za které všem děkuji.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama