Mgr. Jan Korytář

  • BPP
  • Liberec
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,96. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.03.2020 12:54:00

Americký brouk a Míra Kalousek

Americký brouk a Míra Kalousek

Komentář na facebookovém profilu k výrokům Miroslava Kalouska.

Když se v 50. letech v tehdejším Československu kalamitně přemnožila mandelinka bramborová a začala ve velkém požírat bramborová pole, komunisti zavedli termín "americký brouk". (původně pochází skutečně z Ameriky). Chtěli tak přiložit pod propagandistický kotel protiamerických nálad. A "velký obránce" demokracie a lidských práv Kalousek přesně v duchu této tradice teď propaguje neříkat viru Covid nebo coronavirus, ale "čínská chřipka". Liší se jen kulisy, princip je stále stejný.

Jednou to jsou Židi nebo Romové, pak Spojené státy, nyní Rusko nebo Čína. Někteří lidé jako by stále potřebovali mít nějakého veřejného nepřítele. Termín "čínská chřipka" je pro mě stejná ubohost jako "americký brouk".

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama