MUDr. Přemysl Sobotka

senátor v letech 1996-2016
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,36. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.03.2020 12:21:00

Zatím nám chybějí testy a ochranné pomůcky

Zatím nám chybějí testy a ochranné pomůcky

Nové stacionární odběrové místo pro pacienty s podezřením na koronavirus začalo fungovat v Jilemnici, připraveni jsou také v České Lípě a Jablonci nad Nisou.

 Již nějaký čas funguje odběrové místo pro pacienty, jež jsou podezřelí z nakažení koronavirem, v areálu Krajské nemocnice v Liberci. Včera zahájilo provoz odběrové místo v Masarykově nemocnici v Jilemnici, které bude fungovat denně včetně víkendu od 9 do 11 hodin. „Pokud to bude potřeba, provozní dobu prodloužíme,“ doplnil MUDr. Přemysl Sobotka, náměstek hejtmana pro resort zdravotnictví.

Na odběry jsou také připraveny Nemocnice s poliklinikou Česká Lípa a Nemocnice s poliklinikou Jablonec nad Nisou. „Zatím nám chybějí testy a ochranné pomůcky. Jakmile budou, začnou odběrová místa fungovat,“ přiblížil Sobotka.

Tyto odběrové centrály jsou určeny pro pacienty, jimž nákazu indikovali všeobecný praktický lékař nebo praktický lékař pro děti a dorost, popřípadě ošetřující lékař poskytovatele lůžkové péče, epidemiolog KHS či ambulantní specialista – pneumolog.

V Liberci a Jilemnici, kde jsou odběrová místa nyní v provozu, se jedná o venkovní stany. Provoz funguje následovně: pacient může přijet autem do odběrového místa v areálu nemocnice a zaparkovat ve stanu, do kterého za ním přijde zdravotník v ochranném obleku. Ten otevřeným okénkem odebere biologický vzorek, předá jej k laboratornímu vyšetření a pacient může odjet. Dochází tím k úspoře času a také minimalizaci případných rizik. Odběrová místa jsou v areálech nemocnic označena jasnými směrovkami.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama