Leoš Prokeš, MBA

  • SPD
  • Brno
  • zastupitel měst. části
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,38. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.04.2020 16:04:45

Jednoznačně bych děti poslal do škol jako ty poslední!

Jednoznačně bych děti poslal do škol jako ty poslední!

Plaga uvedl, že děti musí dodržovat mezi žáky odstupy. Řekl také, že se školy otevřou najednou, ne po stupních, jak navrhoval Babiš.

 

Osobně si nedokážu představit, jak tuhle situaci dokáže někdo uhlídat. Děti budou sedět 2 metry od sebe poslušně v lavicích, v rouškách, v neklimatizovaných prostorech a pravidelně si umývat ruce? Předpokládám, že většina rodičů svoje děti posílá MHD, kde jistě do kontaktu s nakaženým člověkem přijít nemohou.

Jednoznačně bych děti poslal do škol jako ty poslední, teprve až budeme mít 100% jistotu, že jsme boj s COVID vyhráli.  Chápu ekonomického pavouka, Když půjdou děti do školy,  rodiče musí zpátky do práce a ekonomika půjde opět nahoru. Ale pro mě jako rodiče je to nepochopitelné.  Zdraví dětí je na prvním místě. Proto i přes nápad pana Plagy svoje děti do školy nepošlu, dokud nebudu mít jistotu.


Dnes  6.4.2020  jsem například volal na linku 1212 s dotazem, zda je možné se nechat preventivně testovat na COVID19. Odpověď byla taková, že ano. Problém ale nastal, když se mě pracovník zeptal odkud jsem. Řekl jsem mu, že z Brna. Odpověděl mi, že nejbližší odběrné místo je v Praze. 


Denně čtete v mediích, jak umírají lidé po celém světě bez příznaků. Rychlý nástup nemoci a přenašečů ani nepoznáte. K dnešnímu dni 6.4.2020  je uděláno 85000 testů,  avšak to není počet testovaných lidí, ale počet použitých testů. Někteří byli testování vícekrát pro potvrzení či vyvrácení výsledku. Doufám, že vláda či Plaga nebudou experimentovat se zdravím našich dětí. Jinak jsem připraven toto nařízení porušit.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama