RNDr. Věra Palkovská

  • BPP
  • Třinec
  • primátorka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,72. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.06.2020 22:24:00

Nechceme změnit veřejný prostor v jedno velké parkoviště

Nechceme změnit veřejný prostor v jedno velké parkoviště

Víte, že v současné době připadá podle statistik na 1 000 obyvatel 700 aut? Pohledem bydlení to dělá 2 auta na 3 byty. Otázka parkování v Třinci je jedním z důležitých témat, kterému vedení města dlouhodobě věnuje pozornost.

Vzrůstající potřebu parkovacích ploch řeší Třinec stejně jako řada dalších větších měst po celé republice, proto si město nechalo zpracovat koncepci parkování, jejíž součástí byla i analýza stávající situace na Sosně, na Terase, v Lyžbicích, Starém Městě a na Kamionce.

Materiál je natolik obsáhlý, že jeho zveřejnění uvedl online přenos, na kterém vedení města představilo zpracovanou analýzu, vizi parkování a konkrétní opatření, které občanům v blízké budoucnosti pomohou lépe zaparkovat.

„Chtěli jsme koncepci parkování Třinečákům představit už v březnu v kině Kosmos, ale z důvodu mimořádných opatření proti šíření koronaviru se setkání nemohlo uskutečnit. Rozhodli jsme se proto využít moderní způsob komunikace, který dnešní doba nabízí,“ vysvětlila primátorka Věra Palkovská a dodala: „Auta jsou a pravděpodobně ještě dlouho budou přirozenou součástí města, ale nechceme změnit veřejný prostor v jedno velké parkoviště. Zaměříme se hlavně na hospodaření s parkovacími místy, kdy na jedné straně počítáme s vytvořením nových parkovacích stání, ale zároveň nám záleží na veřejném prostoru s relaxačními plochami, hřišti a zelení - zvlášť když bojujeme se suchem a zeleň uprostřed města tolik potřebujeme."

Více se k tématu dovíte na kanálu YouTube kabelové televize Třinec, Koncepci parkování najdete ZDE.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama