RNDr. Pavel Poc

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,58. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.01.2012 19:45:21

Dohodu ACTA nepodpořím

Dohodu ACTA nepodpořím

Včerejší podepsání dohody ACTA zástupci 22 členských zemí Evropské unie, včetně České republiky, v japonském Tokiu se setkalo s jednoznačným nesouhlasem společnosti.

Dohoda však nemůže vstoupit v platnost do doby, než ji schválí Evropský parlament. Zde se k danému problému musí vyjádřit nejdříve zodpovědné výbory a následně všichni europoslanci na plenárním hlasování ve Štrasburku.

Český europoslanec Pavel Poc (ČSSD) jednoznačně říká: “Schválení dohody ACTA v Evropském parlamentu z principu rozhodně nepodpořím.”

Cílem dohody ACTA mezi Evropskou unií, Austrálií, Kanadou, Japonskem, Jižní Koreou, Mexikem, Marokem, Novým Zélandem, Singapurem, Švýcarskem a USA, je posílit vymáhání práv duševního vlastnictví a boj proti padělanému zboží, pirátské hudbě a filmům.

Zpravodaj k dohodě ACTA v Evropském parlamentu Kader Arif dnes na svou pozici rezignoval. Arif, rovněž člen evropských sociálních demokratů v Evropském parlamentu, ve svém prohlášení uvádí, že dohoda byla od počátku projednávána netransparentně, bez zapojení občanské společnosti a že snahou bylo dohodu schválit ve zrychleném procesu bez účasti veřejnosti.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 1 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama