JUDr. Bohumil Šimek

  • BPP
  • Jihomoravský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,4. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.08.2020 17:30:00

Prám byl dodaný včetně základního vybavení pro záchranu osob

Prám byl dodaný včetně základního vybavení pro záchranu osob

Nový moderní člun, díky němuž budou moci policisté efektivně vykonávat dohled na vodní hladině i přilehlých plážích nádrže Nové Mlýny, mají nyní k dispozici příslušníci z Obvodního oddělení v Pohořelicích.

 Pracovní prám PIONER MULTI III s vlastním pohonem v hodnotě 877 tisíc korun policistům oficiálně předal ve čtvrtek 6. srpna 2020 v areálu Yachtklubu Pasohlávky na Nových Mlýnech hejtman Bohumil Šimek. Plavidlo bylo pořízeno z daru Jihomoravského kraje.

Přes pět metrů dlouhý a dva metry široký pracovní prám, který má nosnost téměř jednu tunu a jehož posádku může tvořit až osm osob, však nemusí sloužit jen na novomlýnských nádržích. „Parametry plavidla byly zvoleny tak, aby mohlo být v případě potřeby využito při nenadálých povodních na celém teritoriu Jihomoravského kraje. Prám byl dodaný včetně základního vybavení pro záchranu osob,“ přidal podrobnosti hejtman Bohumil Šimek. V současnosti tak policisté v kraji disponují dvěma kusy pracovních prámů tohoto typu.

Plavidlo bylo pořízeno z loňského finančního daru Jihomoravského kraje v celkové výši 9 milionů korun. Z uvedeného daru byly pořízeny již dříve i další prostředky určené pro výkon služby policistů na území Jihomoravského kraje a pro podporu činnosti všech složek Integrovaného záchranného systému (IZS) v kraji. Jde konkrétně o vozidlo pro potřeby do těžko přístupného terénu zejména pro pátrací akce, náhradní mobilní zdroj elektrické energie (centrálu) nebo například techniku pro provádění expertíz v rámci laboratoří daktyloskopie.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama