JUDr. Bohumil Šimek

  • BPP
  • Jihomoravský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,4. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.08.2020 17:39:00

Nová budova nabídne sportovcům kvalitní podmínky k náročné přípravě

Nová budova nabídne sportovcům kvalitní podmínky k náročné přípravě

Slavnostním poklepáním základního kamene začala v úterý 25. srpna 2020 výstavba Areálu sportovních nadějí při Sportovním gymnáziu Ludvíka Daňka v Brně.

 Akce se zúčastnil hejtman Jihomoravského kraje Bohumil Šimek společně s náměstkem pro oblast investic Petrem Hýblerem.

Celkové investiční náklady jsou 160 milionů korun, z toho kraj uhradí 110 milionů korun, 50 milionů přispěje město Brno. Zřizovatelem Sportovního gymnázia Ludvíka Daňka, Brno, které slouží zejména na přípravu talentovaných studentů - sportovců, je Jihomoravský kraj.

„Nová budova nabídne sportovcům kvalitní podmínky potřebné k jejich náročné sportovní přípravě. Jsem rád, že i přes složitější ekonomické období kvůli koronavirové pandemii se podařilo tento projekt udržet. Vnímám to jako první významný počin, kterým začneme splácet dluh vůči jihomoravským a brněnským sportovcům co se týká zázemí pro jejich činnost. Tato hala bude odpovídat parametrům 21. století,“ uvedl Bohumil Šimek, hejtman Jihomoravského kraje.

V loňském roce 2019 proběhla demolice staré nafukovací haly a jejího zázemí. Objekt je členěn do dvou základních částí. Vyšší část, situovanou do areálu, tvoří dvojice nad sebou umístěných tělocvičen, s půdorysnými rozměry 40,565 x 17,640 m a výškou 14,140 metrů. Nižší část, orientovaná do ulice, má půdorysné rozměry 65,570 x 6,90 (7,10) m a výšku 9,160 m. Obsahuje zázemí šaten a kabinetů, doplněných podélným traktem zastřešené tréninkové běžecké dráhy.

„Nová hala bude sloužit zejména na přípravu a výkonnostní růst žáků gymnázia. Námi poskytnutá částka ve výši 110 milionů korun je kryta z vlastních prostředků Jihomoravského kraje, padesátimilionovou dotací přispělo i Brno na základě memoranda o vzájemné spolupráci při výstavbě sportovních zařízení v Brně. Hala bude předána do užívání v prosinci příštího roku včetně vybavení speciálním sportovním náčiním tak, aby zde mohly být organizovány i soutěže na mezinárodní úrovni,“ doplnil hejtmanův náměstek Petr Hýbler.

„Jsem moc ráda, že se podařilo odstartovat tuto stavební akci, protože takovýchto sportovních zařízení, která splňují nejnáročnější požadavky, je v Brně málo,“ sdělila radní pro oblast školství Jana Pejchalová.

„Naši studenti dosahují skvělých sportovních výsledků, 25 % z nich jsou reprezentanti České republiky. Moderní hala představuje neskutečné zlepšení podmínek pro sportovní trénink. Víceúčelová hala je zaměřená především na atletiku, tělesnou výchovu a všestrannou sportovní přípravu, gymnastická hala je specializovaná především na gymnastiku, tělesnou výchovu a všestrannou sportovní přípravu se zázemím. Objekt bude využíván pro výuku i trénink s námi spolupracujícími sportovními oddíly,“ řekl ředitel sportovního gymnázia Radek Klimeš.

Zpracovatelem projektové dokumentace je společnost Janepa a.s., Brno, zhotovitelem stavby je společnost VAŠSTAV, s.r.o., Brno.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama