Mgr. Ing. Ivana Řápková

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,23. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.02.2012 19:15:03

Návrhy hejtmanky Vaňhové jsou plné hrubých chyb

Návrhy hejtmanky Vaňhové jsou plné hrubých chyb

Sociální demokraté situaci v Ústeckém kraji jen využívají ke své medializaci.

Sociální demokracie prosazuje legislativní paskvily a sociální nepokoje v Ústeckém kraji jen využívá ke své medializaci. Uvedla to poslankyně za Ústecký kraj Ivana Řápková poté, co bylo poslaneckou sněmovnou do prvního června přerušeno jednání o návrzích zákona z dílny hejtmanky Ústeckého kraje Jany Vaňhové.

 Poslanecká sněmovna se měla zabývat konkrétně návrhem zákona o sociálním bydlení, novelou loterijního zákona a návrhem novely trestního zákoníku.

 „Návrhy hejtmanky Vaňhové jsou plné hrubých chyb, některé pasáže pouze kopírují a slučují již existující právní úpravu a jejich aplikace v praxi je v podstatě vyloučena. Proto jsme podpořili přerušení jednání o těchto návrzích do prvního června. V mezidobí mohou být doladěny kvalitní vládní návrhy, které budou kritickou situaci na severu Čech skutečně účinně řešit,“ vysvětlila rozhodnutí poslanců ODS Ivana Řápková. „ODS problémy sociálně problematických regionů řeší dlouhodobě, a proto jsme již dříve navrhli zavedení exekucí na chronické neplatiče pokut a nájemného a zasazujeme se o zavedení sankce zákazu pobytu pro pachatele závažných přestupků. Je zajímavé, že tyto precizně připravené návrhy, které mohou vstoupit okamžitě v platnost, sociální demokracie bojkotuje.“

 Její slova potvrdila i poslankyně ODS Lenka Kohoutová: „Autor novely zákona o sociálním bydlení například běžně zaměňuje Ministerstvo pro místní rozvoj s Ministerstvem práce a sociálních věcí. Zákon v žádném případě není receptem na problémy sociálně vyloučených lokalit, pouze se tak tváří. Otázka sociálního bydlení je navíc velmi komplexní a seriozní debatu o ní jsme začali hned na začátku volebního období, dávno před vypuknutím nepokojů na Šluknovsku,“ říká Kohoutová.

 „Podle předložené novely trestního zákona by bylo trestným činem i opakované odhození odpadku, včetně třeba nedopalku, na ulici. Za to by pak člověku hrozil trest odnětí svobody v délce až dvou let. Neumím si představit, že by taková norma mohla vejít v platnost,“ dodává poslankyně ODS a zpravodajka tohoto návrhu Ivana Weberová.

  Poslanci ODS se dnes po jednání klubu již obrátili na příslušné ministry s výzvou, aby v dohledné době připravili a předložili návrhy ve znění, které umožní jejich projednání v poslanecké sněmovně.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama