Petr Bajer

  • Soukromníci
  • Holice
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,67. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.10.2020 9:09:00

Vládní milodary nic neřeší, chceme pracovat

Vládní milodary nic neřeší, chceme pracovat

Komentář na facebookovém profilu k situaci živnostníků a majitelů malých firem

 V reakci na vládní protiepidemická opatření a situaci živnostníků a majitelů malých firem žádáme vládu o změnu nastavení programu ANTIVIRUS a přehodnocení přístupu k zákazu provozu služeb.

Velmi složitou dostupnost programů ANTIVIRUS či COVID jsme se členy vlády opakovaně řešili. Je nepochopitelné, proč se stát zcela automaticky a bez zatěžování ochromeného zaměstnavatele nepostará o zaměstnance vypnutých podniků. Všichni bychom si tak ušetřili nervy, papíry, pokuty za marginální pochybení a hroucení majitelů firem, kteří již vyplacené prostředky musí vracet, aniž by někoho okradli.

Zdaleka nejhorší je však situace samotných živnostníků a majitelů malých firem. Jarní vypnutí ekonomiky všechny zaskočilo, ale existovaly úspory, banky nabídly odklady úvěrů či hypoték, vláda odpustila platby za pojistné a s pětistovkou denně se dalo přežít. Druhé kompletní vypnutí ekonomiky premiér do poslední chvíle odmítal a když se tak nakonec stalo, banky již odklady nenabízí, vláda se k odpouštění plateb za pojistné nemá, úspory zmizely a zůstala jen ta pětistovka denně.

Vyzýváme tedy vládu, aby iniciovala změny v programu ANTIVIRUS a náhrady mezd zaměstnancům uzavřených firem administrovala a vyplácela přímo státní správa. Dále žádáme, aby v úzké součinnosti s odborníky vláda navrhla scénář, podle kterého by malé a střední provozovny mohly opět otevřít. Náš bleskový průzkum ukázal, že živnostníci i majitelé malých firem jsou připraveni respektovat i velmi přísná hygienická opatření, protože nečinnost je finančně i psychicky likviduje.

Chceme pracovat, ne jen bezmocně čekat na ekonomickou smrt!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama