Radek Rozvoral

Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • SPD
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,21. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.11.2020 9:40:28

Soucítíme s Francouzi a odsuzujeme praktiky náboženských fanatiků!

Soucítíme s Francouzi a odsuzujeme praktiky náboženských fanatiků!

Stoupenec netolerantní, nenávistné, velice násilné a ženami opovrhující islámské ideologie má na svědomí další teroristický útok, který si ve francouzské Nice vyžádal tři oběti.

Francie po čtvrtečním islamistickém útoku v Nice nasadí další vojáky kvůli posílení ochrany osob, památek, škol a svatostánků na celkový počet sedm tisíc. Francouzský prezident Emmanuel Macron to okomentoval slovy, že nyní útoku čelí celá země, a to kvůli ochraně svých hodnot, jakými jsou svoboda a odhodlání nepoddat se teroru.

Hnutí SPD soucítí s Francouzi a odsuzuje praktiky nábožensky fanatických radikálních vyznavačů islámské ideologie, spočívající v teroristických útocích, při kterých umírají nevinní lidé. Francie je s výjimkou západní části země vystavena postupujícímu radikálnímu islámu, což bylo obsaženo ve zprávě zvláštní komise francouzského Senátu, kterou v červenci tohoto roku prezentoval deník Le Figaro.

Samotní Francouzi se už necítí ve své zemi bezpečně a v koloběhu současných událostí jsou jejich obavy zcela oprávněné. Statistiky náboženského vyznání se ve Francii nevedou. Podle neoficiálních zdrojů však zhruba 85 procent věřících tvoří římští katolíci, deset procent muslimové, dvě procenta protestanti a jedno procento židé. Množství přistěhovalců z bývalých francouzských kolonií a příliv nelegálních imigrantů zapříčinilo, že se Francie stala evropským státem s nejvyšším počtem vyznavačů islámské ideologie. Žije jich zde více než šest miliónů a v zemi stojí přes 1.500 mešit. Mezi nimi pracují i skupiny muslimů hlásící se k hnutí Islámský stát, které mají na svědomí celou řadu teroristických útoků, při nichž přišli o život nevinní lidé.

Poslední příklad je z minulého týdne, kdy ve francouzském městě Nice vyznavač islámské ideologie nožem usmrtil 3 osoby a další zranil. Pachatelem, kterého policie po útoku postřelila, byl Tunisan narozený v roce 1999, který se dostal do Evropy teprve před několika týdny. Podle deníku Il Messaggero přistál muž koncem září na ostrově Lampedusa a po dvoutýdenní karanténě byl převezen do apulijského přístavu v Bari. Poté nelegálně překročil hranice do Francie. V době zadržení měl u sebe dokumenty vydané italským Červeným křížem, vystavené na jméno Bráhím Avísáví, korán a dva telefony. Nůž, kterým útočil, měl čepel o délce 17 centimetrů. Další dva nepoužité nože měl v batohu. Útočník při činu i po zadržení policií provolával arabsky Alláhu akbar (Alláh je velký).

Protiteroristický prokurátor Jean-François Ricard vyšetřující případ uvedl, že se první oběť útoku našla u vstupu do kostela v centru Nice. Byla jí 60letá žena, která měla v krku hluboké zářezy hraničící s "uříznutím hlavy". Druhou obětí byl 55letý muž, který pracoval jako kostelník. Také on podlehl vážnému zranění na krku. Třetí mrtvou je 44letá žena, která bodným zraněním podlehla v blízké restauraci, kam stihla utéct. Podle informací agentury AFP se případ vyšetřuje s podezřením na vraždu s teroristickým motivem a pokus o vraždu. K pachateli přišla informace z Tuniska, které v této souvislosti zahájila také šetření, že zde byl tento útočník již v roce 2016 v souvislosti s útokem nožem zatčen. 

Hnutí SPD dlouhodobě varuje před islamizací Evropy. Musíme bránit naši zemi, abychom na tom nebyli stejně jako islamizovaná západní Evropa, na kterou nyní dopadají následky vstřícné proimigrační politiky z roku 2015, kdy se do Evropy dostalo i mnoho vyznavačů radikálního islámu.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama