Mgr. Vlasta Bohdalová

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,45. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.02.2012 9:28:54

Bude kariérní řád dalším nezdarem ministra školství?

Bude kariérní řád dalším nezdarem ministra školství?

Kariérní řád i atestace pro učitele, s jejichž návrhem nyní přišlo ministerstvo školství, patří k tématům, která jsou v ČSSD dlouhodobě diskutována.

Oba kroky lze považovat za velice rozumné, a to zejména kvůli tomu, že motivují učitele se neustále sebevzdělávat a zároveň účinně brání odchodům nejschopnějších lidí ze školství.

 Kvalitní kariérní řád přitom musí zahrnovat kvalifikaci učitele, délku praxe a další aktivity, jako je například třídnictví a mimoškolní práce s mládeží (školní výlety, exkurze, atp.) To vše by mělo rozhodovat o výši platů učitelů a takový kariérní řád bych já - a nebojím se říci, že i moji kolegové z ČSSD - neváhala podpořit.

 Díky dosavadní praxi ministerstva školství se však obávám toho, jak bude tento návrh realizován. Ministr Dobeš opakovaně prokázal, že své návrhy neumí uvádět v život.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama