Bc. Martin Půta

  • SLK
  • Liberecký kraj
  • hejtman
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,15. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.12.2020 13:09:00

Ti, kteří dodržují pravidla, doplácí na ty, kteří je nedodržují

Ti, kteří dodržují pravidla, doplácí na ty, kteří je nedodržují

Komentář na facebookovém profilu k řešení odpadů.

Jedna rozsáhlá debata o ceně za likvidaci odpadů v Hrádku nad Nisou.

Jako zastupitel města se k protinávrhu na zvýšení poplatku na jednání zastupitelstva se otevřeně hlásím, i přes navýšení poplatku na 800 korun za rok (tedy 67 korun na osobu za měsíc) totiž stojí systém na občana více než 1100 korun za rok. Město tedy celý systém dotuje, stejně jako dotuje a platí ze svého rozpočtu i jiné aktivity a činnosti, které využívá jen část obyvatel města. Diskuse tedy je především o poměru a míře podpory.

Jsou města, která poplatek nevybírají vůbec a nechávají odpady platit například vlastníky nemovitostí a zvyšují sazbu této daně. Nejsem zastánce tohoto postupu.

Doma samozřejmě dlouhodobě třídíme a považuji to za normální. Tříděný odpad je z pohledu nákladů nejdražší a jeho využití problematické, přesto je to směr, který je dlouhodobě správný. Převychovat část lidí, kteří se chovají jako čuňátka, je obtížné, stejně jako ve všem nakonec ti, kteří dodržují pravidla, doplácí na ty, kteří je nedodržují.

Takže, zdražení je správné a v dalších letech nás vzhledem ke konci skládkování čeká další postupné navyšování ceny...

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama