Ing. Jan Zahradil

Řekněme NE evropské federaci!
  • ODS
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.01.2021 7:33:00

Chceme v Evropském parlamentu debatu o vakcinační strategii

Chceme v Evropském parlamentu debatu o vakcinační strategii

Tiskové prohlášení předsedy europoslaneckého klubu ODS

 Europoslanecký klub ODS se pokusí prosadit na příští plenární zasedání Evropského parlamentu debatu o vakcinační strategii. Informace z otevřených zdrojů totiž budí řadu otázek. Především vznikají spekulace, že z úrovně EU není zajištěn dostatečný počet vakcinačních dávek tak, aby mohlo dojít k rychlému proočkování podstatné části populace zemí EU. Evropská komise objednávala vakcíny v různém množství od několika výrobců (Sanofi, AstraZeneca, CureVac, Moderna, Johnson & Johnson, Pfizer/BioNTech), není však jasné podle jakého klíče a požadavků.

Je třeba, aby Evropská komise rozptýlila podezření, že situaci podcenila, že objednávala pozdě či v nedostatečném množství nebo že snad dávala přednost jen některým výrobcům. Chceme také, aby nám Evropská komise představila jasný plán, jak hodlá v příštích měsících zajistit pro členské země dostatečné množství vakcíny, založený na kritériích rychlosti, spolehlivosti, efektivity a schopnosti vakcíny vyrobit a bezpečně distribuovat.

Oslovili jsme v této věci písemně vedení naší politické frakce ECR a budeme usilovat o zařazení příslušného bodu na jednání pléna prostřednictvím Konference předsedů politických frakcí.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama