Ing. Pavel Uhlíř

  • ODS
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,74. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.03.2012 20:23:53

Pardubický kraj navštívil ministr spravedlnosti JUDr. Jiří Pospíšil

Pardubický kraj navštívil ministr spravedlnosti JUDr. Jiří Pospíšil

Čtvrtek 8. března 2012 byl v kalendáři ministra spravedlnosti a místopředsedy ODS JUDr. Jiřího Pospíšila určen pro výjezd do Pardubického kraje.

První cesta ministra spravedlnosti vedla za studenty Gymnázia Josefa Ressela v Chrudimi, kde ho čekal zcela zaplněný sál. V úvodu přednášky ministr spravedlnosti krátce zmínil praktickou aplikaci práva v běžném životě, následně informoval o novelizaci občanského zákoníku. Pak již byl prostor pro dotazy studentů. Na závěr besedy JUDr. Jiří Pospíšil uznal, že studenti byli na toto setkání výborně připraveni a některé otázky měly skutečný právní základ.

Po besedě se studenty odjel JUDr. Pospíšil do Regionálního muzea v Chrudimi a po návštěvě muzea následoval společný oběd s představiteli ODS v Pardubickém kraji. Zde se diskuse zaměřila na aktuální politická témata včetně vnistrostranických záležitostí. Diskuse se samozřejmě nevyhnula i blížícím se krajským a senátním volbám.

Po obědě odjel ministr spravedlnosti na pardubickou pobočku Krajského soudu Hradec Králové, kde jedním z očekávaných témat rozhovorů mohlo být kromě fungování pobočky také stále diskutovaná otázka vybudování plnohodnotného Krajského soudu Pardubice. 

V 16 hodin se pak ministr spravedlnosti JUDr. Jiří Pospíšil v doprovodu lídra krajské kandidátky a místopředsedy ODS Pardubického kraje Petra Tupce a předsedy oblastního sdružení ODS Pardubice Jiřího Lejhance setkal se členy ODS v Pardubickém kraji. 

Nejprve všechny přivítal a vyjádřil podporu lídrovi kandidátky Petru Tupcovi a podotkl, že lepšího kandidáta ODS Pardubice nemohla vybrat. Jiří Pospíšil uvedl, že by rád v blízké době uspořádal přednášku pro studenty např. na Pardubické Univerzitě. Místopředseda ODS utvrdil své kolegy v tom, že je nutné ve vládě rozpočtové odpovědnosti šetřit ještě více, než nyní a je otázkou, jak se postavit k důchodové politice. Dále řekl, že Česká republika má pátou nejstabilnější politiku v Evropské Unii a že je nejlépe hodnocena ze všech postkomunistických zemí, tudíž se budoucnosti nemusíme tolik obávat.

Rovněž místopředseda ODS Jiří Pospíšil připomněl, že se blíží krajské volby a poprvé si budeme volit i vlastního prezidenta. Členové ODS vyjádřili ministrovi spravedlnosti obdiv za to, že na státní zastupitelství dosadil pana Zemana. Poté nastal prostor na otázky, na jejichž zodpovězení by bylo třeba mnohem více času. Dotazy směřovaly z různých oblastí, např. na jeho působení v pozici děkana plzeňských práv, stanovisko k reformě vysokých škol, k justici, vězeňství, až k zákonu o veřejných zakázkách. Ministr Pospíšil pochválil Pardubický a Královéhradecký krajský soud, jelikož pracují velmi rychle a velmi dobře. Debata byla dlouhá přibližně přes hodinu a každému jistě něco nového přinesla.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama