Jiří Demel

chci pro své děti stát, za který se nebudou muset stydět
  • Piráti
  • Moravskoslezský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,75. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.03.2012 21:01:43

ve jménu dobra

ve jménu dobra

úprava transplantačního zákona a energetický průkaz budov


Novela transplantačního zákona je další ze sporných věcí ze série našich zákonodárců , aniž by domysleli možné dopady. Ve jménu necelé tisícovky lidí marně čekajících na vhodné orgány k transplantaci se útočí lidem na city, sociálně slabé inspiruje k jednoduchému  řešení  svých  finančních  potíží  a podporuje nelegální  obchod s lidskými orgány. Dovedu si představit i situace, při nichž budou od dlužníků různé vymahačské firmy a  exekutoři  v  případě nevymožení  plných  úhrad , nutit dlužníka k podpisu darování  svého orgánu. A to se ještě nezamýšlím nad možnosti zdravotních komplikací dárce jak těsně po odběru orgánu, tak v průběhu dalších let života.

Jiným  útokem na peněženky občanů bude asi tzv. energetický průkaz domu s následným

umělým zdražováním starších domů a  znesnadnění jejich prodeje. Kupující občan je zřejmě brán jako hloupá ovce bez logického uvažování a neschopen úsudku o následných  nákladech  na úpravu snížení energetické náročnosti kupovaného objektu. Cílem je  vytvoření  dalších  kanceláří  naditých  úplatnými  úředníky coby kontrolory  topenišť  včetně  zajištění zvýšení  zisku realitních kanceláří, realitních makléřů a jim podobných.

Zrušením  pokut za znečištění ovzduší  pro velké znečišťovatele přijde státní pokladna  o  nemalé peníze a tak  nejjednodušším  řešením  jsou téměř bezmocní majitelé rodinných domků. V době, kdy má občan už tak hluboko do kapsy , se mu sebere i to málo, co mu zbylo a pokud nic nemá, nabídne se mu povinné zadlužení ve formě dotace nebo půjčky na povinné ekologické vytápění.

Témat a diskusí  k problematice míry znečištění  lokálními topeništi  včetně jejich zaručené objektivnosti je řada. Poslední  zajímavé téma  znečištěné ovzduší   MSK je v níže uvedeném  odkazu na článek, v  němž jsou zveřejněny docela zajímavé grafy.

http://johnny.bloguje.cz/921062-jsou-obyvatele-moravskoslezskeho-kraje-prasata.php

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama