Bc. Roman Onderka, MBA

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,87. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.03.2012 11:36:57

Primátor Roman Onderka spouští další ročník projektu Inovační vouchery

Primátor Roman Onderka spouští další ročník projektu Inovační vouchery

O podporu až 100 tisíc korun na spolupráci s brněnskými vědci mohou žádat firmy, které se přihlásí do 4. ročníku projektu Inovačních voucherů.

Brno otvírá tento ročník firmám z celého světa a letos na něj vyčlenilo celkem 4 miliony korun.

„Inovační vouchery jsou originálním nápadem města Brna, jak spojit firmy s vědci a výzkumníky. Úspěšný projekt odbourává nedůvěru mezi komerční sférou a výzkumnými institucemi. Prakticky jde o poukázky na jejich placenou spolupráci,“ uvádí primátor Brna Roman Onderka.

Firmy si musí v rámci projektu podat do 2. května žádost na konkrétní spolupráci s jednou ze dvanácti výzkumných institucí. Pokud budou 17. května vylosovány, obdrží na tento výzkum inovační voucher ve výši až 100 tisíc korun.

Projekt organizačně zajišťuje Jihomoravské inovační centrum. Během tří let jeho existence se do něj zapojilo 545 firem. Dohromady Brno investovalo do spolupráce podniků a vědců více než 20 milionů korun. Již minulý rok se mohly do projektu zapojit firmy z Evropského hospodářského prostoru, letos může spolupráci s brněnskými výzkumníky vyzkoušet jakákoliv zahraniční firma.

„Inovační vouchery propagují brněnskou vědu a výzkum. Brno díky nim zpřístupňuje spolupráci s vědci stále většímu počtu firem. Navíc řada žadatelů, kteří nebyly v předchozích ročnících při losování úspěšní, přesto s brněnskými vědci spolupráci navázali,“ upozorňuje primátor Brna Roman Onderka.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama