Mgr.Bc. Karel Světnička

Předseda Moravské a Slezské pirátské strany
  • MS Piráti
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,75. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.05.2021 23:59:26

Protest Moravské a Slezské pirátské stany proti užívání symbolů nacistů

Protest Moravské a Slezské pirátské stany proti užívání symbolů nacistů

Protest Moravské a Slezské pirátské stany proti veřejnému užívání symbolů nacistických zločinů. Vyjadřujeme zásadní protest proti provokativnímu užití vlajky proněmecké kolaborantské Běloruské centrální rady jako státní vlajky suverénní Běloruské rep

Pod vlajkou Běloruské centrální rady, přímo podporované tehdejším Německem,  došlo v letech Velké vlastenecké války na běloruském území ke spáchání strašlivých zločinů holocaustu a genocidy, které stály životy statisíců a možná milionů občanů.
Je to o to více politováníhodné, když i lid Lotyšska má dodnes mnohé nevyjasněné temné stíny z minulosti a skvrny na vlastní historii, které nemohou v mírové Evropě dneška ospravedlnit podobné provokativní chování k sousedním státům. 

Každý, kdo užije tento symbol totální poroby a genocidy běloruského lidu  a židů zaslouží v každé civilizované společnosti odsouzení a opovržení. 

Věříme, že příslušné lotyšské orgány vyvodí vůči původcům neonacistické provokace patřičné důsledky a plně dosvědčí, že do společnosti civilizovaných zemí odsuzujících projevy a důsledky německého fašismu i nacismu, který tak bolestně v minulosti zasáhl lid Lotyšska i Běloruska, náleží ve XXI. století plným právem. 


Mgr et Bc. Karel Světnička

předseda Moravských a Slezských pirátů


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama