Mgr. Jan Grolich

  • KDU-ČSL
  • Jihomoravský kraj
  • hejtman
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,21. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.06.2021 13:49:00

Praktici na jižní Moravě podali už 100 tisíc dávek

Praktici na jižní Moravě podali už 100 tisíc dávek

Magickou hranici 100 tisíc naočkovaných vakcín již překonali praktičtí lékaři na jihu Moravy. V kraji tak praktici očkují nejvíce ze všech krajů České republiky.

V jihomoravských ordinacích naočkovali 111 039 dávek, druhý je Moravskoslezský kraj s 98 012 dávkami (údaje jsou k 7. červnu 2021, 10:20).

Jak zdůraznil hejtman Jan Grolich, Jihomoravský kraj zapojil praktiky do očkování jako jeden z prvních. „Chci poděkovat všem praktikům, kteří se zapojili. Je pro nás důležité, aby se vakcína dostala i do odlehlejších míst kraje. Pro mnohé pacienty hraje klíčovou roli, že svého doktora znají a důvěřují mu. Výrazně také pomáhají při očkování imobilních. I proto jim kraj dodává všechny vakcíny, se kterými mohou očkovat,“ konstatoval hejtman Jan Grolich.

Na jihu Moravy veškeré dávky vakcín Moderna, AstraZeneca i Jansen putují praktikům do ordinací. Vakcínu Moderna jim kraj posílá už od 11. týdne jako první kraj v ČR.

Aktuálně je do procesu plošného očkování v JMK zapojeno 441 praktických lékařů. V celkovém počtu podaných dávek u jihomoravských praktických lékařů k dnešnímu dni dominuje věková skupina 70 až 79 let - celkem 45 626.

„Jihomoravský kraj má k praktikům nadstandardní, partnerský přístup. Když se bavím s kolegy, tak tento postoj oceňují. Musíme si uvědomit, že pracuje jen s množstvím vakcín, které má k dispozici, a to ho limituje. Kraj se ocitl ve složité roli, ale dělá, co může,“ říká předseda jihomoravského Sdružení praktických lékařů Ivo Procházka.

K dnešnímu dni (7. června 2021) bylo v Jihomoravském kraji vyočkováno více než 660 tisíc dávek. Proočkovanost populace v kraji 1. dávkou činí přes 48 procent, dokončená 20 procent. Nejvyšší dokončenou proočkovanost má v populaci JMK věková skupina 80+, konkrétně přes 66 procent.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama