Božena Sekaninová

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,89. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.04.2012 22:59:31

Senátoři navštívili Prostějovsko, měli nabitý program

Senátoři navštívili Prostějovsko, měli nabitý program

Poslední týden v březnu 2012 proběhlo na Prostějovsku výjezdní zasedání Stálé komise Senátu ČR pro rozvoj venkova. Své kolegy jsem k nám na Prostějovsko pozvala jako členka této komise.

Senátoři měli opravdu nabitý program. Ve čtvrtek po jednání se starostou Konice Františkem Novákem jsme navštívili zdejší oděvní družstvo Moděva, jeden z nemnoha prosperujících výrobců konfekce u nás. Po pracovním obědě se starostou Přemyslovic Lubomírem Štaffou jsme se setkali se zástupci zdejších zemědělských firem. Odpoledne pak patřilo návštěvě Zemědělského družstva Vrahovice a prohlídce obce Mořice.

Senátoři se ubytovali v prostějovském hotelu Grand a hned v pátek ráno vyrazili na prohlídku výrobního závodu GRANETTE & STAROREŽNÁ Prostějov. Diskuze s výrobním manažerem Oldřichem Medkem se vedla o historii i o budoucnosti firmy.

V pátek dopoledne pak senátory čekalo ještě setkání s představiteli obce Otinoves a návštěva zdejší tradiční výrobny sýru Niva. Po pracovním obědě s náměstkyní primátora Prostějova Alenou Raškovou se členové senátní komise pro rozvoj venkova vydali do Skalky, kde jim starosta Antonín Frgal představil zdejší lázně. Program pokračoval jednáním se starostou Kralic na Hané Pavlem Kolářem a exkurzí do kralické firmy Linaplast. Výjezdní zasedání Stálé komise Senátu ČR pro rozvoj venkova na Prostějovsku končilo po slavnostním zahajovacím koncertu Festivalu Haná v Čelčicích setkáním se starosty obcí prostějovského regionu.

Božena Sekaninová
členka Stálé komise Senátu ČR pro rozvoj venkova
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama