Ing. Hana Aulická Jírovcová

  • KSČM
  • Most
  • zastupitelka města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,97. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.08.2021 5:51:00

Předvolební populismus zvítězil nad zdravým rozumem

Předvolební populismus zvítězil nad zdravým rozumem

Komentář na facebookovém profilu ke zrušení ústavní péče pro děti do tří let

Poslanecká sněmovna schválila zrušení ústavní péče pro děti do tří let. Prakticky to znamená zrušení kojeneckých ústavů, které se starají o nejmenší děti. Péči o ně by měly převzít pěstouni.

„Je pro mě naprosto nepochopitelné, jak mohli především kolegové z ANO, hlasovat pro tento návrh zákona v době, kdy kraje řeší nedostatek pěstounských rodin a kdy je kapacita kojeneckých ústavů naplněna téměř ze sta procent,“ říká poslankyně za KSČM Hana Aulická Jírovcová.  Do těchto zařízení se navíc dostávají i děti s různým postižením, děti týrané a zneužívané, které potřebují odbornou péči, kterou jim pěstouni při nejlepší vůli nemohou zajistit. Kojenecké ústavy navíc zajišťují pomoc rodinám, kde se o takto malé děti z jakýchkoli důvodů nedokáží postarat. „Kvalifikovaný personál učí maminky, jak o miminko správně pečovat, tak, aby se co nejdříve mohly co nejdříve vrátit k rodině, poskytuje odbornou pomoc hendikepovaným dětem, které se prakticky do pěstounských rodin nedají umístit. Naprosto nerozumím postoji svých kolegů, kteří podpořili zrušení fungujícího systému kojeneckých ústavů, který nám v mnohých zemích dokonce závidí“ uzavřela Hana Aulická Jírovcová s tím, že zákon má platit od roku 2025.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama