prof. Mudr. Miloš Janeček, CSc.

Lídr hnutí senioři 21 pro JmKraj
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,06. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.09.2021 6:23:00

senátor Lebeda radí: Lidi volte Seniory 21!

senátor Lebeda radí: Lidi volte Seniory 21!

Bývalý senátor MUDr. Pavel Lebeda vyzývá k volbě hnutí Senioři 21

 Vážení,

s potěšením zjišťuji, že se formuje iniciativa, okruh lidí, kterým není lhostejný osud této země. Zejména my, pamětníci, kteří se navíc zajímáme o dějiny, minimálně události 20. a 21. století, nemohou nevnímat pád, lépe řečeno sešup, na kterém se naše země v posledních pár desetiletích pohybuje. A koneckonců trochu i celá Evropa.

Ve vašem prohlášení je na prvním místě zmínka o rozkradení našeho národního bohatství a tak několik poznámek k tomuto tématu. Na území Čech a Moravy bylo 70% průmyslu celého Rakouska-Uherska. Tento potenciál Československo za 1. republiky ještě rozhojnilo a stali jsme se tak desátou nejprůmyslovější zemí na světě a největším exportérem v produkci zbrojního průmyslu. Byli jsme respektovaným lídrem pro východní Evropu a Balkán. Válkou nebyla většina našeho průmyslu významněji dotčena. Komunisté nebyli příliš dobří hospodáři, ale v rámci možností výrobu udržovali na slušné úrovni. Vyráběli jsme zubní pasty i letadla, zápalky i námořní lodě, lokomotivy a tanky i fotoaparáty a motocykly. Vyváželi jsme investiční celéky ( cukrovary, elektrárny, pivovary, cementárny...), do USA například soustruhy a textilní stroje. Rychlost, s jakou bylo za Klausových vlád v 90-tých letech rozkradeno a vyrabováno národní bohatství a zlikvidováno naše rodinné stříbro, zejména těžké a lehké strojírenství, byla nevídaná. Devastace zemědělství vedla ke ztrátě potravinové soběstačnosti. Co nebylo přímo rozkradeno či nepřešlo do rukou zahraničních vlastníků, bylo cíleně přivedeno do útlumu a k úpadku. Zmizely pilíře našeho průmyslu, giganty jako ČKD, Praga, Tatra, Zbrojovka Brno, Agrostroj Prostějov, Poldi Kladno, Škoda Plzeň....

Stali jsme se montovna Evropy s výrobou bez přidané hodnoty, subdodavatelé jiných subdodavatelů. Rozvojová země. Další pád významu země způsobil rozpad Československa. Řečeno fotbalovou terminologií, jestliže jsme kdysi váleli na předních místech tabulky 2. ligy, v současné době se plácáme na konci tabulky okresního přeboru. Analyzovat by bylo možno všechny oblasti našeho života a je málo těch, které bychom nemohli podrobit kritice či v podstatě odmítnout jejich fungování.

Mám rád svoji zemi, její kořeny, historii, tradice a kulturu. Vnitřně cítím, že všechny tyto hodnoty jsou vážně ohroženy. A zdaleka to není jen tlakem zvenčí. S hrůzou pozoruji některé naše politické subjekty, jejichž počínání a ideologie jsou pro naši zemi doslova sebevražedné. V touze po moci jsou ochotni stanout na troskách své rodné země, jen když bude ukojena jejich mocichtivost. Vlastenectví a láska k vlasti a svému národu je pro ně projev náckovství. Takto vylévat si svoje pocity a dojmy bych jistě mohl na papír dlouho, tak jako každý z nás. Kromě názoru na náš ekonomický Titanik mám vyhraněný postoj i k naší zahraniční politice, k sociální politice ve vztahu k pozitivní diskriminaci některých etnik s reálnou diskriminací většinové populace, k ilegální migraci, k naší vzdělávací soustavě, vztahu k menšinám etnickým, sexuálním, náboženským, k negativnímu postoji k tradiční rodině atd, atd. Jsem připraven svoje názory přednést a podílet se na ideologickém a myšlenkovém profilování hnutí Senioři 21. Jsem si vědom, že naše současná politika je hřiště pro elitáře a bitvou naplněnosti stranických pokladen.

Senioři 21 je hnutí, vznikající zespodu, podobně třeba jako Trikolóra nebo Minářovo Pro. Trikolóra se v podstatě i přes některé akceptovatelné myšlenky nijak výrazně neprojevila. Nese si ovšem Kainovo znamení svého mateřského hnízda - ODS. Pro přišlo o své placené křiklouny z Chvilek, zase ale do něj tečou německá Eura kvůli podpoře Landsnmašaftu, popírání právní kontinuity a Benešových dekretů. Výhodou hnutí Senioři 21 vyplývá z demografického vývoje, jsme určitě velice početná komunita a pokud se podaří oslovit seniory a důchodce, může se hnutí stát významnou politickou silou. Naším hendikepem budou rozhodně finance. I přes určitou skepsi jsem připraven k aktivní spolupráci, zejména proto, že to považuji za správné a že současné politické spektrem nás ohrožuje, zejména programem některých subjektů či jejich koalic.

Dovolte, abych se jen velmi stručně představil. Jsem lékař. anesteziolog po většinu mé medicínské kariéry. 25 roků primář ARO v Kolíně, krátce tamtéž vedoucí Záchranné služby. 2008 - 2014 senátor, místopředseda zahraničního výboru Senátu Parlamentu ČR.

V úctě a s pozdravem MUDr. Pavel Lebeda.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama