Mgr. Václav Řehoř

  • ODS
  • Královéhradecký kraj
  • krajský radní
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,68. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.10.2021 13:05:00

Oprava budovy v hradecké ulici Na Okrouhlíku je hotová

Oprava budovy v hradecké ulici Na Okrouhlíku je hotová

Královéhradecký kraj dokončil rok trvající stavební práce na budově v hradecké ulici Na Okrouhlíku, kterou v minulosti poničily silné poryvy větru.

Kvůli nim došlo k poškození zateplovacího systému na budově patřící do majetku kraje. Ten na stavební práce a s nimi související služby vynaložil necelých 17 milionů korun včetně DPH.

„V září loňského roku jsme zahájili stavební práce na obnově porušené fasády, kdy vlivem špatných povětrnostních podmínek došlo k poškození zateplení na obvodových zdech budovy. Při realizaci oprav za 16,9 milionu korun jsme museli respektovat odborný posudek o výskytu zvláště chráněných druhů ptactva, a proto kraj umístil na opravenou fasádu budky pro netopýry a rorýse,“ uvedl první náměstek hejtmana Pavel Bulíček odpovědný za krajské investice. V této lokalitě se vyskytuje rorýs obecný, netopýr dlouhouchý, netopýr rezavý a netopýr jižní.

Vlastní opravy začaly demontáží narušené části původního zateplovacího systému. Následně stavaři namontovali nový kontaktní zateplovací systém na celý obvodový plášť budovy. Součástí stavebních prací byla výměna oken, parapetů a vstupních i balkonových dveří. Opravy skončily v září letošního roku vydáním kolaudačního souhlasu.

„Kanceláře a další prostory budovy v současné době využívá odbor školství krajského úřadu, Pedagogicko-psychologická poradna a Speciálně pedagogické centrum Královéhradeckého kraje a bankovní instituce. Nové sídlo zde od listopadu získá krajská příspěvková organizace Správa silnic,“ doplnil radní Václav Řehoř, který má ve své gesci krajský majetek a dopravu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama