JUDr. Stanislav Polčák

  • STAN
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,83. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.01.2022 20:08:00

Elektromobilita? Úlevy a sociálních kompenzace jsou nutné

Elektromobilita? Úlevy a sociálních kompenzace jsou nutné

Komentář na facebookovém profilu k elektromobilitě.

 Elektromobilita je jasným trendem. Většina automobilek už na ní staví svoje byznys plány.

Pokud se státy EU definitivně domluví, že v rámci ochrany klimatu je tohle cesta, kterou se odvážně vydáme, a zakážeme si od 2035 uvádět na trh auta se spalovacími motory, nesmíme dopustit, aby vlastnictví nebo provoz auta začalo být něčím, co může méně vydělávající začít ruinovat.

EU má na to být lídr ve snižování emisí v dopravě. Schválení velmi ambiciózního plánu ale musí doprovázet i jasný plán úlev a sociálních kompenzací pro ty, na které by důsledky negativně dopadly. Jednání o tomhle nesmíme podcenit. 

Tohle je moje pozice a zároveň můj dnešní pozměňující návrh k blízkému jednání Výboru pro životní prostředí v Evropském parlamentu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama