Mgr. Miroslav Kavij

  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.01.2022 8:09:18

Podoba opravdu náhodná ?

       Podoba  opravdu náhodná ?

O impotenci Evropské unie při řešení problému imigrace do našeho kontinentu se vypráví názorný „vtip“ : Vana je plná vody a ta voda vytéká z vany na podlahu. A nikdo se nesnaží tu díru ve vaně ucpat, jenom všichni řeší, co s tou vodou na podlaze.

    Tomu je zcela podobné současné řešení naší nové vlády  v otázce  prudkých  růstech cen energií. Neřeší se podstata. Kategoricky  se postavit na úrovni EU proti výtvorům byrokratických euroúředníků,  společně na úrovni států V4 ( případně  i jiných menších zemí)  trvat na zrušení  nesmyslného „zeleného údělu“, který může vést u všech těchto menších zemí ke zničení průmyslu, krachu firem, povede k zavlečení lidí do těžké chudoby a k dalším  negativním  důsledkům.  Intensivně vést jednání s dalšími zeměmi, kterých se tento problém těžce dotkne a toto téma zařadit do problematiky spojené s naším předsedáním v EU, které se blíží.                       

  Kroky, které nejen v této oblasti projednává nová (zatím bezradná)  pravicová vláda se  tak  zatím spíše podobají onomu  uvažování, co s vyteklou vodou z té vany na podlaze.  Není za  tohoto kritického stavu  spíše potřebnější  prosadit vrácení rozhodovacích pravomocí na národní úroveň  jak o to  usiluje  Polsko?  Úplně jinak by vypadal náš vývoz nadbytečné elektrické energie, jehož cenu by určoval náš stát a jeho Energetický regulační úřad a nikoliv německá Lipská energetická banka, která silně nahrává německé straně  na úkor naší země.    ( Z toho je také vidět, kdo vlastně řídí Evropu). Zatím na vývozu elektrické energie značně proděláváme!  Podaří se vládě  premiéra Fialy (třeba za pomoci Francie a dalších států ) v rámci EU prosadit zcela bezemisní jadernou energetiku?  To, že Německo podlehlo vlivu Zelených a zbouralo jaderné elektrárny, za to my neneseme vinu !  Není na místě se inspirovat Slovenskem a Polskem, které zavedly  návrat k regulacím cen energií státem, včetně zřízení  státní společnosti pro výrobu a distribuci energie?  Proč bychom  nemohli problémy s energií řešit stejně?  Není nejvyšší čas  vystoupit ze systému emisních povolenek, za situace kdy  EU připustila jejich spekulativní skupování a nedošlo zároveň k rasantnímu zastropení cenových tarifů ?  

     Současná energetická krize opětovně  ukazuje, kterak se lidská  civilizace   stává   rukojmím  rizika střetů mezi imperialistickými mocnostmi o kontrolu  těchto životně nezbytných zdrojů, trhů  a  jejich dopravních kanálů.  Je dokladem, že dlouhodobá  nepřetržitá propagandistická kampaň na podporu takzvaného "Green New Deal" si starosti o zájmy lidu ani o ochranu životního prostředí nedělá. Ve skutečnosti  je totiž  zaměřena na obhajobu zájmů různých odvětví  monopolního kapitálu !  A to za každou cenu !

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama