Ing. Aleksandra Udženija

  • ODS
  • Hlavní město Praha
  • bydlení
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,05. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

31.01.2022 13:57:00

Obstrukce některých politiků naprosto nechápu

Obstrukce některých politiků naprosto nechápu

Praha 2 usiluje dlouhodobě o přemístění heliportu ze Zítkových sadů na Rašínovo nábřeží. Na liknavost a nevstřícnost hlavního města Prahy upozorňovali radní už v září loňského roku.

 Dnešní informaci o tom, že se konečně začalo hlavní město Praha zajímat a projekt posunulo blíže k realizaci, tak radnice uvítala.

„Jsem ráda, že se konečně vedení hlavního města Prahy začalo celou věcí zabývat. Navrhované řešení v podobě vybudování heliportu na pontonu Vltavy mělo podporu odborníků i politiků napříč spektrem již v září 2020. Od té doby se jednání s hlavním městem Prahou bohužel nikam neposunula. Očekávala bych, že záchrana lidských životů je naprostou prioritou pro všechny. V tom by měla panovat shoda bez ohledu na politickou příslušnost. Proto obstrukce některých politiků, např. Jana Čižinského z Prahy Sobě, naprosto nechápu,“ uvádí starostka Prahy 2 Alexandra Udženija.

Nový heliport pro leteckou záchrannou službu by měl podle požadavků odborníků vzniknout na pontonu, umístěném na Vltavě. A to v oblasti náplavky Rašínova nábřeží mezi železničním mostem a Vyšehradským tunelem. Tuto variantu od začátku prosazuje i vedení radnice Prahy 2, které stávající umístění heliportu v Zítkových sadech považuje za nevyhovující.

„Dlouhodobě upozorňujeme, že dosavadní umístění heliportu v Zítkových sadech je pouze provizorní. Z bezpečnostních důvodů zcela nevhodné. Prostorové omezení a počet překážek je pro piloty rizikové. Pro návštěvníky je park osazen bezpečnostními cedulemi, ani pro ně to ale není dostatečné řešení. Realizací pontonu na náplavce odstraníme tato bezpečnostní rizika. Ponton je pro blízké nemocnice nejlepší varianta i z hlediska dojezdového času. Praha 2 navíc získá park v Zítkových sadech zpět k plnohodnotnému využití pro občany a návštěvníky Podskalí,“ dodává radní pro bezpečnost Prahy 2 Michal Zuna.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama