Prof. PhDr. Petr Fiala, Ph.D., LL.M.

  • ODS
  • předseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.02.2022 18:21:00

Nebudeme tuto zemi zadlužovat víc, než je nezbytně nutné

Nebudeme tuto zemi zadlužovat víc, než je nezbytně nutné

Komentář na facebookovém profilu ke státnímu rozpočtu na rok 2022

Milí přátelé,

naše vláda schválila nový státní rozpočet na rok 2022. Původní rozpočet vlády Andreje Babiše jsme tak nahradili protiinflačním rozpočtem, který zajistí o 100 miliard korun nižší schodek, a to bez zvyšování daní.

Podařilo se nám přitom vyčlenit dostatek peněz na priority, které posunou naši zemi kupředu, aniž bychom se dotkli peněženek občanů a kvality služeb, které náš stát poskytuje.

Hlavními prioritami protiinflačního rozpočtu jsou kromě zodpovědného hospodaření a konsolidace státních financí vzdělávání a investice. Na nich šetřit nechceme a nebudeme. Daří se nám udržet platy učitelů na úrovni 130 % průměrné mzdy. Dobrou zprávou je i to, že jsme nemuseli škrtnout žádné peníze vyčleněné na rozvoj dopravní infrastruktury.

Přidáváme peníze zdravotníkům, kteří bojovali v první linii s koronavirem. Vyčlenili jsme peníze na zvýšení důchodů, počítáme s pomocí lidem postiženým zvyšováním cen energií a dáme kompenzace podnikatelům, kteří byli poškozeni proticovidovými opatřeními.

Vážíme si peněz, které občané ze svých daní platí. Nechceme jejich peníze rozhazovat a nebudeme tuto zemi zadlužovat víc, než je nezbytně nutné.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama