Prof. PhDr. Petr Fiala, Ph.D., LL.M.

  • ODS
  • předseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.02.2022 15:45:00

Musíme prodloužit dotační programy

Musíme prodloužit dotační programy

Komentář na facebookovém profilu k pomoci obcím, zasaženým tornádem

 Děkuji všem, se kterými jsem se mohl setkat na návštěvě obcí zasažených tornádem. Obdivuji statečnost, úsilí a vytrvalost místních lidí a dobrovolníků, kteří odvedli obrovský kus práce při opravách a rekonstrukcích.

V diskusích, které jsem vedl se starosty a občany, jsem zjišťoval, co pro ně můžeme jako vláda udělat. Je jasné, že musíme prodloužit dotační programy, aby měli lidé, obce i kraj více času na sepsání žádostí a mohli získat finanční prostředky na odstranění škod, které jim tornádo způsobilo.

Také se budeme snažit pomoci několika rodinám, které na dotace dosáhnout nemohou, a vymyslet pro ně individuální program, tak aby se dostalo na všechny, kteří pomoc potřebují a neobejdou se bez ní.

Zároveň bude potřeba poskytovat psychologickou podporu místním občanům déle, než bylo původně plánováno. To jsou věci, které pro občany zasažených obcí určitě můžeme udělat.

Bylo mi potěšením obce na Hodonínsku navštívit a všem moc děkuji za milé přivítání.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama