Petr Bajer

  • Soukromníci
  • Holice
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,67. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.03.2022 14:51:00

Před šílencem není možné strkat hlavu do písku

Před šílencem není možné strkat hlavu do písku

Komentář na facebookovém profilu ke konfliktu na Ukrajině

 Ještě před pár dny jsem měl v úmyslu napsat článek oproštěný od všech problémů, tedy tehdejších problémů naší doby. Měl to být článek mobilizační ke komunálním volbám, které jsou za pár měsíců, ačkoli se to nezdá, jsou vlastně za rohem. Chtěl jsem a stále ještě chci vyzvat k aktivitě všechny naše členy, sympatizanty i lidi stejně smýšlející.

Chtěl jsem a stále ještě chci všechny vyzvat k aktivní osobní účasti v podzimních komunálních volbách, na hledání vhodných a správných spojenců na cestě k prosazování naší stavovské politiky, která usnadní a zlepší život drobným podnikatelům a živnostníkům z úrovně obce. Mohou to být i relativně drobné věci, které pomohou v této covidové, nebo snad již postcovidové, době lidem, kteří byli jednoznačně nejvíce ekonomicky postiženi a rozhodně si nezaslouží jakákoli nesmyslná omezení, či dokonce házení klacků pod nohy z úrovně obce.

Prosazení se v komunální politice je dobré nejen z hlediska ovlivňování života bydlišti, ale je i dobrým a nezbytným základem pro úspěch v parlamentních, či jiných tzv. velkých volbách. Proto věřím, že na podzim napneme síly a budeme úspěšní minimálně jako v minulých letech. Nejde totiž jen o nás osobně. Jde o to postavit na nohy celou živnostenskou politiku a covidem i minulou vládou zdecimované živnosti a malé podnikatele.

A teď se vracím k začátku svého příspěvku. Ano, chtěl jsem se soustředit na naši činnost a podzimní volby bez hodnocení domácí i zahraniční situace, inflace či energetiky. Není to však možné, protože došlo k další situaci, která mění svět. Ruská agrese proti suverénní Ukrajině. Asi málokdo tušil, že situace bude tak rychle eskalovat a někteří pověstné imperiální rozpínavosti Ruska nevěřili ani v okamžiku, kdy na Ukrajinu vstoupila okupační vojska.

Odsuzuji okupování jakéhokoli státu, ale Putin se v tomto konkrétním případě chová jako bezostyšný psychopat a vrah. Překročil všechny meze a vyrazil tím dech i mnohým zdejším proruským slouhům, které není třeba ani jmenovat. Agrese v dnešním globalizovaném světě pronikne do mnoha oblastí našeho života a zaplatíme za ni úplně všichni. Nejen Evropa, ale i celý svět musí společnými silami tohoto šílence velmi rychle zastavit.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama