Ing. Aleksandra Udženija

  • ODS
  • Hlavní město Praha
  • bydlení
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,05. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.04.2022 6:40:00

Květnaté louky v centru města? To není jen pouhé přání

Květnaté louky v centru města? To není jen pouhé přání

Komentář na facebookovém profilu ke květeně v ulicích města.

 Květnaté louky v centru města? To není jen pouhé přání, na Praha 2 se o to postaráme!

Kdysi venkovská romantika, dnes trend, brzy nutnost – to jsou louky ve městě. Náročnost životního prostředí měst nás nutí hledat nové porosty, které vydrží sucho, horko i silný déšť. Kromě pastvy pro oči jsou ale květiny i zdrojem nektaru pro hmyz. Louky se nehnojí a neošetřují se chemicky. Výhodou jsou také nízké náklady na péči.

Na Dvojce plánuje tento trend vyzkoušet ve velkém. Celkově chceme osadit 5140 m2. Na květnaté louky se tak můžete těšit například v Lumírových a Havlíčkových sadech, na Folimance, na Karlovském předmostí nebo nad Bělehradskou ulicí. Vypěstovat louku vyžaduje trpělivost, výsledný efekt totiž přichází až po 2-3 letech. Bude to ale stát za to.

Vše chystáme v rámci našeho programu Udržitelná dvojka.

Více o programu ZDE.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama