Ing. Aleksandra Udženija

  • ODS
  • Hlavní město Praha
  • bydlení
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,05. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.04.2022 21:09:00

Malé ohlédnutí za 30. kongresem strany

Malé ohlédnutí za 30. kongresem strany

Komentář na facebookovém profilu k výsledkům jednání kongresu ODS

 Kromě volby vedení naší strany jsme řešili i důležitá témata současnosti. Všichni jsme se zcela jednoznačně shodli na odsouzení ruské agrese na Ukrajině a na podpoře vlády v její příkladné pomoci svobodné Ukrajině.

Ruská agrese také potvrdila to, co ODS říká dlouhodobě a to sice, že nesmíme zapomínat na vlastní obranu. A to se netýká pouze navýšení armádního rozpočtu, ale také energetické bezpečnosti, snížení závislosti naší země na surovinách z Ruska a rozvoji jaderné energetiky. I v těchto klíčových věcech měl premiér Petr Fiala a celá vláda jednoznačnou podporu všech delegátů kongresu.

A řešili jsme pochopitelně i blížící se komunální volby. V Praze nás čekají opravdu klíčové volby, protože naše hlavní město posledních osm let přešlapuje na místě a nerozvíjí se. Chybí vize, elán, schopnosti i tah na branku. Vedení Prahy se změnilo na chaotický aktivismus a osobní PR několika údajných spasitelů. To musíme změnit. Praha potřebuje profesionální řízení a jasnou vizi rozvoje města, nikoliv vzdušné zámky a amatérismus.

I proto jsem ráda, že do nejužšího vedení ODS byl zvolen náš zastupitel Zdeněk Zajíček, který je jedním z nejvýraznějších odborníků pro oblast digitalizace, a ve spolupráci s premiérem Fialou a lídrem koalice SPOLU na pražského primátora Bohuslavem Svobodou mohou elektronizaci státu i města konečně pořádně rozhýbat.

Mohla bych pokračovat ještě dlouho, protože těch témat se za ty dva dny probralo skutečnem mnoho. Ale chtěla jsem vypíchnout ty z mého pohledu nejpodstatnější. 30. kongres ODS ukázal, že naše vláda má jednoznačnou podporu, že jsem jednotní v pohledu na budoucnost ČR a že jsme připraveni tuto vizi nabídnout našim občanům i v komunálních volbách.

ODS je dnes silná a sebevědomá strana, která má občanům co nabídnout. A kongres to jednoznačně potvrdil. Teď se budeme všichni připravovat na komunální kampaň. Bude to jízda.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama