Mgr. Richard Brabec

  • ANO 2011
  • Jihočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,47. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.04.2022 14:51:00

Vážení, takže nula-nula-nula

Vážení, takže nula-nula-nula

Projev na 19. schůzi Poslanecké sněmovny 27. dubna 2022 k návrhu změny zákona o daních z příjmů, o dani silniční, o ochraně ovzduší.

Děkuji za slovo. Vážený pane předsedající, kolegyně, kolegové, no, vládní koalice asi při tomhle nápadu vyšla z toho, že za prvé nandá to tomu Babišovi, protože on vyrábí tu biosložku. Za druhé, že hrozně ušetří ti motoristé. Dokonce myslím, že pan ministr financí hovořil o až 4,50 korun za litr, (Ministr u stolku nesouhlasí.) někde to zaznělo, byla to koruna padesát za spotřební daně plus ještě něco dalšího, plus možná další tři koruny. A za třetí, že ti ubozí zemědělci, kteří jsou dneska nuceni pěstovat tu řepku, tak tam konečně budou moci dát tu pšenici.

Vážení, takže nula-nula-nula. Začnu zemědělci. Zemědělci samozřejmě tam nic dávat nemusí, nejsou nuceni a budou samozřejmě osívat tu řepku dál, protože oni sejí nebo sází to, co se jim vyplatí. To je jasné. Zemědělci nikdo neříká, co má dělat, on se chová ekonomicky. Za druhé, jsem zvědav, jestli byť jen desetník ušetří ti motoristé na tom, že se nebude povinně přimíchávat, nebude muset povinně přimíchávat, protože samozřejmě ten dodavatel - už to tady zaznělo - je povinen plnit ty svoje evropské směrnice a tudíž bude muset něco přimíchávat a paradoxně ta biosložka je dneska nejlevnější. Kolega Munzar nemá pravdu, protože ta biopaliva druhé generace jsou dokonce dneska dvojnásobně zvýhodněna z hlediska míchání, to už schválila, jestli se nemýlím, předcházející Sněmovna.

No a to třetí, jak to tedy nandáte tomu Babišovi. No já si to zrovna úplně nemyslím, tímto, ale podstatné je, že prostě není pravda, že ten motorista tím, že se povinně přestane přimíchávat, tak na tom něco ušetří. Protože výrobce pohonných hmot bude to muset dál nějak řešit a paradoxně, zeptejte se čerpadlářů a těch výrobců, co oni by tam mohli dát. A paradoxně pro ty lidi to nakonec může být dražší než přimíchávání biopaliv první generace. Tak to je. Takže nesmysly, lež.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama