Křesťanská a demokratická unie - Československá strana lidová

KDU-ČSL se pomalu seznamuje s internetovými Parlamentními listy.
  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,15. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.05.2022 17:33:00

Máme na víc, než jen hrát druhé housle

Máme na víc, než jen hrát druhé housle

Komentář na facebookovém profilu k postavení České republiky v Evropské unii

 Den Evropy je jedním ze symbolů Evropy a Evropské unie. Je připomínkou 9. května 1950, kdy francouzský ministr zahraničních věcí Robert Schuman představil myšlenku mírové spolupráce v Evropě.

Evropská unie jistě není bez chybičky, ale je to na starém kontinentu zcela zásadní projekt, který sjednotil evropské státy po dvou devastujících válkách, a začala tak nová éra vzájemné spolupráce.

Sama Evropa v posledních dnech nezažívá šťastné období. Válka na Ukrajině nás vyvedla z omylu, že 21.století se ponese v míru. A o to víc je dnes potřeba vzájemná spolupráce.

V EU je bezesporu naše místo, jen si musíme uvědomit, že máme na víc, než jen hrát druhé housle. Jsme devátým nejlidnatějším státem EU, máme silný hlas a v současné krizi dokazujeme, že se umíme chovat jako lídr.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama