Jaroslav Foldyna

  • SPD
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,87. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.06.2022 15:09:00

Prosím vás, začněte něco konkrétního dělat

Prosím vás, začněte něco konkrétního dělat

Projev na 25. schůzi Poslanecké sněmovny 2. června 2022 k energetickému zákonu

 Děkuji za slovo, pane místopředsedo.

Nechci se tady situovat na odborníka na energetiku, tudíž se ani nebudu přetahovat s panem Havlíčkem, protože vím, že on tomu rozumí. Ale budu se asi trošičku přetahovat s paní předřečnicí. Vy vždycky říkáte, že všechno zavinila minulá vláda, Babiš, Putin, jaro, léto, podzim a zima. A vy nic. Místo abyste si přiznali, že energetickou krizi a krizi obecně, i tu inflační, která vychází z té energetické krize, jste spoluzavinili i vy.

Vaše blouznění v Evropské unii o takzvaném Green Dealu, zavírání jaderných zdrojů v Německu, zvedání cen energií u nás, zavírání a útlum fosilních paliv, tak místo abychom je modernizovali, vaše kšeftování s emisními povolenkami. A najednou se zase vrátíte k tomu tradičnímu: jaro, léto, podzim a zima, Babiš, Putin a vy, hloupá opozice, která tady furt do něčeho kecáte.

Prosím vás, začněte něco konkrétního dělat, tak jako to dělají Maďaři, jako to dělají v této chvíli Němci, protože celá inflace a celý problém závisí na cenách energií a na tom, že jsme jako nazí v trní. Takže prosím vás, přestaňte tady tahat neustále to jaro, léto, podzim a zimu a toho Babiše a všechny ostatní a začněte něco konkrétního a opravdového dělat, tak jako to třeba dělají Maďaři. A vy to pořád nechcete vidět a slyšet. To je všechno, co jsem chtěl v této chvíli říct.

Děkuji.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama