Mgr. Jan Grolich

  • KDU-ČSL
  • Jihomoravský kraj
  • hejtman
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,21. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.06.2022 14:03:00

Další hmotná pomoc směřuje do partnerské Lvovské oblasti

Další hmotná pomoc směřuje do partnerské Lvovské oblasti

Zdravotnický materiál, potraviny nebo i stroje Správy a údržby silnic – Jihomoravský kraj pokračuje v pomoci napadené Ukrajině a posílá jí hmotnou pomoc. Rozhodli o tom zastupitelé na svém jednání.

 „Jde o hmotnou pomoc za téměř 4 miliony korun, která směřuje do naší partnerské Lvovské oblasti. Opotřebávací válka ze strany ruského agresora stále trvá a našim přátelům se nedostává nejen zdravotnického materiálu, ale i potravin,“ vysvětluje hejtman Jan Grolich.

Do Lvovské oblasti poputuje především zdravotnický materiál v celkové hodnotě 2,9 milionu korun. „Půjde jak o zdravotnické pomůcky – schodolezy nebo podložky pro přesun pacientů –, tak třeba zcela nezbytné zdravotnické rukavice, tlakové obvazy, chirurgické nůžky a další nástroje,“ popisuje zdravotnickou zásilku pomoci radní Jiří Kasala.

Kraj na Ukrajinu dopraví také více než 16 tisíc kusů balení trvanlivých potravin. „Lvovská strana vítá jakékoli trvanlivé potraviny s alespoň půlroční trvanlivostí. Podle těchto požadavků jsme tak nakoupili masové konzervy, těstoviny, mouku nebo sterilovanou zeleninu – všechno v celkové v celkové hodnotě 733 tisíc korun,“ přidává podrobnosti hejtman Grolich.

Správa a údržba silnic navíc vytipovala ze svého svěřeného a nepotřebného majetku také pětici zařízení v celkové hodnotě 273 tisíc korun, které mohou posloužit obyvatelům partnerské oblasti v obraně proti invazi Ruska. Jde o čtyři automobily a jeden pracovní stroj.

„Jihomoravský kraj pravidelně pomáhá svému partnerskému regionu na Ukrajině. Lvovská oblast projevila o tyto stroje velký zájem. Jsme rádi, že můžeme takto i nadále pomáhat. Avšak věříme, že válka co nejdříve skončí a nákladní automobily se budou moci používat pro běžnou potřebu,” dodává náměstek Lukáš Dubec. Stroje by mohly sloužit například také při odklízení nejrůznějších překážek ze silnic, které přináší válečný stav.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama