Ing. Jan Bartošek

Místopředseda KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • Jihočeský kraj
  • místopředseda PS PČR
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,98. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.06.2022 21:45:00

Sjednocená Evropa, zlý sen pro Putina

Sjednocená Evropa, zlý sen pro Putina

Komentář na facebookovém profilu k zahájení proceus přijetí nových členů Švédska a Finska do NATO

 Po letech míru se Evropa letos 24. února probudila do dne, kdy se ruský prezident rozhodl vojensky zaútočit na Ukrajinu. Následky jeho činů se, ale podle mého názoru rozcházejí s tím, o co se Rusko spoustu let snaží. A to destabilizovat jednotu Evropy a celého demokratického světa. To, jak se mu to nepovedlo, nám dokazují výsledky jednání ze summitu NATO, který se konal v Madridu.

Severoatlantická aliance svým postojem vzkazuje Kremlu a dalším diktátorům, že je jednotná, silná a nikdo jí nebude bránit v tom, aby rozšiřovala své řady – právě probíhá proces přijetí nových členů Švédska a Finska. Tyto země požádaly o členství právě kvůli nepředvídatelnému chovaní / agresi ze strany. Jejich přijetí bude znamenat posílení aliance jako celku a pomyslné dveře do Evropy budou Rusku těsnější.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama