Mgr. František Talíř

  • KDU-ČSL
  • Jihočeský kraj
  • 1. vicehejtman
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,29. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.07.2022 12:21:00

Tvrz v Tiché bude letos jednou z hlavních turistických novinek

Tvrz v Tiché bude letos jednou z hlavních turistických novinek

Bude jednou z hlavních turistických novinek letošní sezóny na jihu Čech.

 A sloužit by zároveň také měla, vzhledem ke své poloze na česko-rakouské hranici, k přeshraničnímu setkávání a prohlubování spolupráce mezi oběma státy. První náměstek hejtmana František Talíř to řekl během slavnostního otevření tvrze v Tiché nedaleko Dolního Dvořiště na Českokrumlovsku pro veřejnost. Akce se konala v pátek 1. července.

„Zpřístupnit takovouto památku se nepodaří každý rok a smekám přede všemi, zejména sdružením Hrady na Malši, kteří se zasloužili o její renovaci a doslova kámen po kameni ji dávali dohromady,“ zdůraznil Talíř. „Těší mě, že jsme se, coby kraj, na tomto ušlechtilém projektu mohli podílet,“ dodal.

Jedinečnost tvrze v Tiché potvrdil i předseda sdružení Hrady na Malši Radek Kocanda. „Jedná se o nejjižnější hradní rozhlednu v České republice a jedinou stavbu svého druhu, kterou u nás mohou lidé navštívit,“ vysvětlil Kocanda.

Předseda sdružení Hrady na Malši zároveň připomněl, že rekonstrukce tvrze, jejíž hradní věž je vysoká 28 metrů, trvala 14 let a náklady činily 38 milionů korun. Více než dvěma miliony přispěl Jihočeský kraj.

Tvrz v Tiché je součástí Zemské cesty, která vede od Dunaje do Českých Budějovic a je na ní 17 českých a rakouských hradů. Více informací naleznete ZDE, kde najdete i seznam kulturních akcí pořádaných přímo ve středověkém prostředí.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama