Mgr. Jana Hanzlíková

  • ANO 2011
  • Pardubický kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,63. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.07.2022 13:45:00

Opravdu nevěřím, že by se to stihlo

Opravdu nevěřím, že by se to stihlo

Projev na 29. schůzi Poslanecké sněmovny 13. července 2022 k zákonu o důchodovém pojištění

 Děkuji za slovo, vážené kolegyně, vážení kolegové.

Já bych jenom chtěla říct, my se tady všichni shodujeme na tom, že záchranáři je specifické povolání, nesmírně náročné, fyzicky, psychicky, všichni se na tom shodujeme. Všichni se shodujeme na tom, že jde opravdu pouze o legislativně technickou změnu, o opravu něčeho, co už tady bylo schváleno. Pak tedy nechápu, proč to nepodpoříte, a chci o tom moc poprosit, protože mám ještě jednu věc na mysli.

Já jsem se účastnila zpracovávání vlastně těch prvních návrhů, které se týkají předčasných odchodů do důchodu u náročných profesí. A musím říct, že ty diskuse kolem toho jsou tak složité, že opravdu nevěřím tomu, že by bylo možné, aby se to stihlo a mohla vlastně tato změna pro záchranáře platit od 1. 1. 2023, Prosím, pojďme to dneska změnit a prosím vás o to, abyste pro to zvedli ruku.

Děkuju.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama