Margita Balaštíková

  • ANO 2011
  • Zlínský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.09.2022 10:44:00

Jak Rakušan vrtí psem

Jak Rakušan vrtí psem

Určitě znáte film Vrtěti psem s Dustinem Hoffmannem z roku 1997, kde se velká aféra amerického prezidenta zakryje vymyšleným válečným konfliktem kdesi na Blízkém Východě

 

Určitě znáte film Vrtěti psem s Dustinem Hoffmannem z roku 1997, kde se velká aféra amerického prezidenta zakryje vymyšleným válečným konfliktem kdesi na Blízkém Východě. Tento trik se v praxi občas používá a říká se tomu "spin doctoring". Spočívá v odláká pozornost k něčemu jinému, aby se na to první zapomnělo. Přesně to udělal ministr vnitra Rakušan, když policie otevřela kauzu Dozimetr a zasáhla proti činovníkům hnutí STAN. Vybral si pana Mlejnka a jmenoval jej ředitelem tajné služby. Protože se tento pan Mlejnek také stýkal s ústřední postavou korupční mafie Michalem Rédlem, bylo dost nepochopitelné, proč Rakušan vybral právě tohoto člověka. Teď je to jasné: odlákal pozornost od kauzy Dozimetr a dosáhl toho, že už druhý týden není slyšet o Polčákovi, Farském, Gazdíkovi, Hlubučkovi a dalších mafiánech, kteří parazitovali na veřejných zakázkách a řídili tento svůj odporný byznys z konspiračních bytů kódovanými telefony. Tito pánové jsou nadále v pohodě, zato pan Mlejnek má v náročné funkci od prvního dne spoustu starostí. Sám působí dojmem inteligentního. Teď má z ostudy kabát, kterým zakrývá i čachrování ministra Rakušana a je s podivem, že se k této hře propůjčil. Muselo mu být přece jasné, že kontakty s obviněným Rédlem neutají a že v čele tajných služeb takovou zátěž neunese. Snaha odvést pozornost od daleko horších věcí je tedy jediným rozumným vysvětlením. Nakonec odstoupí oba pánové a pak celý problém přestane být tak atraktivní. Tajné služby nebudou vláčeny v médiích, policie vyšetří v klidu celou kauzu Dozimetr a státní zástupce pak vznese obvinění, která u soudu obstojí. Pokud premiérovi jde právě o toto, ví, co má udělat. Pirátům už to došlo, zřejmě v tom tedy zapojeni nejsou. Co ti ostatní?

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama