Margita Balaštíková

  • ANO 2011
  • Zlínský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.09.2022 10:47:00

Rodinné farmy

Rodinné farmy

Rodinné farmy, snížení průměrné velikosti české farmy a podpora malých farem: V tomto je dobré srovnat situaci v energetice as v zemědělství: malé zemědělské farmy jsou jako solární panely na střechách obytných domů

 Rodinné farmy, snížení průměrné velikosti české farmy a podpora malých farem: V tomto je dobré srovnat situaci v energetice as v zemědělství: malé zemědělské farmy jsou jako solární panely na střechách obytných domů. To je podporovaný trend, každá domácnost by měla šetřit a někde to znamená i budovat si vlastní kapacitu. Nikdo ale kvůli tomu nebude snad rušit Temelín či Dukovany, ani Orlickou přehradu, Počerady, Tušimice atd., nebude od těchto velkých elektráren přesouvat peníze k drobným solárním, vodním či větrným elektrárnám! To ale přesně dělá v zemědělství tato vláda! Velké elektrárny jsou jistota, stabilita celé soustavy, zdroj pro průmyslovou výrobu. Drobné energetické zdroje jsou doplňkem, cestou úspor, jejichž návratnost je přímo úměrná tomu, jak fungují a za jakou cenu prodávají elektřinu ty velké. Malé farmy by měly mít na trhu své místo, rodinné farmy mohou zpestřit trh, ale trend rozdrobení českého zemědělství na malé farmy je krok zpátky. V koncentraci zemědělské výroby je klíč k vyšší rentabilitě při zachování kvality a v tomto ohledu jsme dál než mnohé západní země. Neměli bychom se o tuto výhodu připravovat!!!
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama