Mgr. Ivan Adamec

  • ODS
  • Královéhradecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,79. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.09.2022 19:57:00

Já tady slyším trošku rozporuplné názory

Já tady slyším trošku rozporuplné názory

Projev na 35. schůzi Poslanecké sněmovny 27. září 2022 k návrhu zákona o podpoře sportu

 Kolegyně, kolegové,

tak já tedy tady slyším takové trošku rozporuplné názory. Já jsem pro tu agenturu nehlasovat tehdy, protože jsem si myslel, že je lepší, když to bude fungovat pod ministerstvem, i přes ty problémy, které tam byly, stačilo nastavit lepší parametry.

Na jednu stranu tady slyším, že prostě něco nás budou stát ti úředníci, kteří by měli zkvalitnit chod té agentury, aby tedy konečně začala fungovat. A na druhé straně tady hovoříme o ministerstvu sportu. A to si uvědomme, že to jsou úplně jiné náklady na ty peníze. A já si vzpomínám na tu dobu, když se zhroutila Sazka, kdy to chodilo úplně jiným způsobem. Tehdy vlastně sami sportovci si zničili to zlaté prasátko, které sypalo ty peníze, protože ti bafuňáři se chovali jak se chovali.

Skončilo to prostě debaklem, od té doby se to lepí. Lepilo to Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy. Už je to v tom názvu ta tělovýchova. A teď je tady agentura, která evidentně nefunguje podle představ a já tento návrh beru jenom jako zpřesnění toho, aby se ta agentura nějakým způsobem zlepšila ve svých výkonech.

To, že je tam spousta připomínek, to chápu. Každý poslanecký návrh je velmi problematický, kór když se týká tak důležitého odvětví jako je sportu. Také bych si to představoval trochu jinak, ale chápu předkladatele a rozumím jim, že chtějí, aby ti sportovci ty peníze opravdu dostali fyzicky, a nejenom ve slibech.

Děkuji za pozornost.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama