ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,73. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.06.2012 9:56:29

Výroční konference projektu Plzeňský kraj – bezpečný kraj

Výroční konference projektu Plzeňský kraj – bezpečný kraj

Projekt Plzeňský kraj – bezpečný kraj slaví druhé výročí své existence. Před 2 roky byl oficiálně spuštěn v prvních třech městech Plzeňského kraje. Výroční setkání proběhlo 19. 6. 2012 v prostorách Vědeckotechnického parku Plzeň.

O slavnostní zahájení setkání se postaral ředitel Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje Jaromír Kníže, který ve svém vystoupení vyzdvihl význam a přínos celého projektu. Následovalo vyhodnocení projektu jeho koordinátory.

Druhý rok projektu Plzeňský kraj – bezpečný kraj byl podle slov jeho koordinátora Zdeňka Webera úspěšný. „Došlo k zapojení dalších měst a obcí Plzeňského kraje, takže v současné době jejich počet stoupl již na 27. Byla podpořena celá řada místních bezpečnostních projektů. Vedle budování či rozšiřování městských kamerových dohledových systémů se dostávají do popředí zájmu jednotlivých měst a obcí také dopravní řešení, jejichž cílem je zvýšení bezpečnosti právě v oblasti silničního provozu. Celková částka, která byla na podporu bezpečnostních aktivit v rámci projektu vynaložena, tak již dosáhla bezmála 24 miliony korun,“ říká Zdeněk Weber.

Na konferenci pak měli prostor zástupci jednotlivých měst, obcí a zapojených subjektů, aby informovali ostatní účastníky konference o svých aktivitách a plánech. Představen byl mimo jiné zajímavý projekt Horské služby ČR nebo zajímavé informace z praktického využití techniky pořízené v rámci projektu Plzeňský kraj – bezpečný kraj na obvodní oddělení policie ČR v Železné Rudě.

Své nezanedbatelné místo v rámci projektu měly i ve druhém roce jeho fungování celokrajské aktivity. Za nejvýznamnější lze označit projekt „eBezpečnost“ zaměřený na bezpečnost dětí při jejich využívání internetu nebo projekt „Bezpečí pro seniory“. Oba tyto projekty jsou vyhodnoceny jako velice přínosné a proto v nich bude pokračováno i v následujícím období. Další významnou skupinu připravovaných aktivit pak představují činnosti směřující do oblasti podpory veřejného zdraví, které byly v rámci projektu Zdravý Plzeňský kraj koncem loňského roku zařazeny do projektu Plzeňský kraj – bezpečný kraj.

Více informací o projektu najdete na www.bezpecnykraj.cz.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama