Prof. JUDr. Helena Válková, CSc.

  • ANO 2011
  • Středočeský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.10.2022 21:45:00

Rozhodně nesouhlasím se zdůvodněním čím dříve tím lépe

Rozhodně nesouhlasím se zdůvodněním čím dříve tím lépe

Projev na 41. schůzi Poslanecké sněmovny 14. října 2022 k zákonu o sdružování v politických stranách a hnutích

Vážená paní místopředsedkyně, milé kolegyně, milí kolegové,

navážu na svého předřečníka kolegu pana poslance Sadovského velmi stručně konstatováním, že sice z hnutí ANO nebo ode mne a ostatních poslanců a poslankyň nepřijde návrh na zamítnutí, nicméně ten pozměňovací zde už zmiňovaný návrh musí přijít. Tam jsou neurčité pojmy, nové projednávání informace, mechanismus opravných prostředků, rozhodování toho kolegia. Na některé z nich už upozornil pan poslanec Sadovský, takže já si myslím, že tady se opakuje zase nějaký režim, který už známe z toho sankčního zákona, čili rozhodně nesouhlasím ani s tím zdůvodněním čím dříve tím lépe, 1. ledna dojde ke změně v postu předsedy a dalších zaměstnanců tohoto Úřadu, a proto musíme mít už novou právní úpravu. Navíc víme, že ty kompetence, pokud je smyslem přijmout tuto normu, aby se jasně vymezily kompetence, tak to je přesný opak, k čemu by v tomto znění tato norma vedla. Tím jsem si celkem jistá. Mnohé možnosti výkladu a interpretací.

Docela mě to překvapilo, že to dnes je na plénu. Vidíte, že nemám žádný podklad, takže se omezím na konstatování - zamítnutí ne, protože je pravda, že se soustředí příliš velká pravomoc v jedněch rukou, ale v této podobě také ne. To znamená, musíme tedy ještě na tom všichni, doufejme že společně napříč politickým spektrem, zapracovat.

Děkuji.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama