Ing. Michaela Matoušková, MPA

  • STAN
  • Řečany nad Labem
  • starostka obce
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,76. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.10.2022 7:39:00

Děti se seznámily s tím, jaké to je, být lékařem

Děti se seznámily s tím, jaké to je, být lékařem

Komentář na facebookovém profilu ke dni krajského zdravotnictví.

 Již druhým rokem jsme společně s Fakultou zdravotnických studií ve spolupráci se Střední zdravotnickou školou Pardubice uspořádali Den krajského zdravotnictví.

Posláním akce je žákům základních a studentům středních škol představit význam zdravotnických profesí, jejich perspektivu, společenskou relevanci a vysokou uplatnitelnost na trhu práce, zejména v Pardubickém kraji. Žáci a studenti oslovených škol se seznámili nejen s činností záchranářů, ale také dalších zdravotníků, kteří jim na základě modelových situací předvedli mnoho aktivit z praxe.

Prezentovali se také Nemocnice Pardubického kraje, a.s., Zdravotnická záchranná služba Pardubického kraje, Rehabilitační ústav Brandýs nad Orlicí, Odborný léčebný ústav Jevíčko nebo Léčebna dlouhodobě nemocných Rybitví.

Druhý ročník akce byl rozložena do dvoudenního programu. Pro žáky a studenty je to přímý kontakt se studenty z Fakulty zdravotnických studií UPCE, což je neocenitelná zkušenost. Na akci představili svou činnost a široké zaměření zaměstnavatelé ve zdravotní a sociální sféře Pardubického kraje s cílem ukázat maximální uplatnění na pracovním trhu v rámci našeho kraje.

První den konference byl cílený na žáky základních škol, kterým bylo detailně odprezentováno studium na Střední zdravotnické škole. Žáci měli možnost nahlédnout do odborných učeben a laboratoří, byli jim představeny nelékařské zdravotnické profese jako ošetřovatel, praktická sestra, porodní asistentka, zdravotnický záchranář, radiologický asistent či zdravotně-sociální pracovník.

Druhý den zájemci ze středních škol poznali studijní programy Fakulty zdravotnických studií Univerzity Pardubice a možnosti uplatnění. Děkuji celému týmu za spolupráci a těším se na budoucí zaměstnance ve zdravotnictví.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama