Mgr. Jan Grolich

  • KDU-ČSL
  • Jihomoravský kraj
  • hejtman
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,21. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.11.2022 13:40:00

Konečně normální rozpočet

Konečně normální rozpočet

Komentář na facebookovém profilu k rozpočtu Jihomoravského kraje.

 KONEČNĚ NORMÁLNÍ ROZPOČET

Poslední dva roky totiž fakt normální nebyly. Covid, tornádo, energetická krize, válka na Ukrajině, inflace. Jasně se spoustou problémů se budeme prát i dál, ale prostě už víme, co můžeme čekat.  A protože jsme všechno v minulých letech neprojedli, tak teď můžeme využít rezervy.  Představím pět věcí, které jsou podle mě fakt důležité:

  • Vyrovnáváme pozici neziskovek a příspěvkových organizací v sociálních službách. Je naší povinností postarat se o ty, kteří se o sebe sami postarat nemohou a tuhle práci ve velké míře dělají právě neziskovky. Pečují o naše babičky a dědečky, lidi s postižením a podobně. A my jim příští rok dáváme neziskovkám celkem 180 milionů korun, to je o 56 milionů víc, než letos.
  • Pořád držíme finance, aby se naše krajina připravila na klimatickou změnu a boj proti suchu.
  • A zase ty silnice. Dáváme do nich, co se dá a příští rok to bude 420 milionů. Z toho je část na spolufinancování projektů z evropských peněz, takže reálně do jihomoravských silnic půjde ještě víc.
  • Přes energetickou krizi se celkové investice navýší o více než 160 milionů korun. Celkem 2,26 miliardy.
  • A poslední je důležitá věc, se kterou přišel kolega Jiří Nantl: Přidáváme 8 milionů korun pro metodiky prevence a preventisty šikany a patologického chování na školách. V dnešní době je to důležitá práce a pokud se má dělat, tak se musí zaplatit.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama