ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,21. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.07.2012 12:35:00

Situaci nemocnic na Litoměřicku jsem ochoten osobně řešit

Situaci nemocnic na Litoměřicku jsem ochoten osobně řešit

K hrozbě omezení nemocniční péče na Litoměřicku.

Pacienti na Litoměřicku mohou mít oprávněné obavy z omezení lékařské péče. Restrukturalizace kapacit zdravotní péče, kterou iniciovalo Ministerstvo zdravotnictví ČR, totiž bude v důsledku znamenat rušení několika nemocničních oddělení a někde dokonce celých nemocnic, což se dotkne i občanů Litoměřicka. Národní socialisté tento nesystémový krok jednoznačně odmítají.
 
Ústecký kraj je bohužel navíc jedním ze čtyř krajů ČR, které ještě neuzavřely smlouvu se zdravotními pojišťovnami. Nervozita zdejších občanů proto logicky roste. Olej do ohně přilila razantní odmítavá reakce nové ředitelky Městské nemocnice v Litoměřicích a někdejší ředitelky odboru zdravotní péče na Ministerstvu zdravotnictví Stanislavy Pánové na petici občanů, kteří se obávají zrušení roudnické nemocnice. Ze slov někdejší podřízené ministra Leoše Hegera vyplývá, že má k pacientům docela zvláštní vztah (petici již podepsalo devět tisíc občanů).

 Rád bych věřil, že její kroky nejsou řízeny litoměřickým radním Radkem Lončákem a místostarostou Karlem Krejzou (ODS), se kterými podle dostupných zpráv z médií udržuje dlouholeté vazby. Ve chvílích, kdy jde o zdraví a někdy i o životy, což při hrozbě zániku např. porodnice jednoznačně jde, musí jít politikaření i různé lobbistické zájmy stranou. Kritická situace kolem nemocnic na Litoměřicku mi rozhodně není lhostejná a mohu jednoznačně slíbit, že budu stát na straně občanů a pacientů.

 Proto bych rád tímto oslovil ředitelku Pánovou a v brzké době se s ní sešel, abychom mohli společnými silami situaci řešit ku prospěchu pacientů.

 Jiří Šlégr,  místopředseda NS-LEV 21 a kandidát do Senátu na Litoměřicku a Slánsku
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama