Jaroslav Foldyna

  • SPD
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,87. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.01.2023 12:27:00

Komunisti odešli a šrouby se utahujou

Komunisti odešli a šrouby se utahujou

Projev na 50. schůzi Poslanecké sněmovny 11. ledna 2023 k zákonlm o České televizi a Českém rozhlasu

 Přeji všem dobrý den. Tak, přátelé, když to tak takhle posloucháme, jak se tady opevňuje ta demokracie, tak jsem si vzpomněl na výrok pana Stanjury, který říkal: Ze Sněmovny odešli komunisté, to je super. Tak komunisti odešli a šrouby se utahujou. Jako by tu zůstali. Nebo jsou to noví komunisti?

Podívejte se, tak už tady máme poradce premiéra pro bezpečnost pana Pojarta (správně Pojara). Ten má určitě i prověrku nějakého zahraničního státu pro bezpečnost. To je takový kovaný člověk. Pak tady máme na vnitru KRIT - Krizový intervenční tým (správně Krizový informační tým). Máme cenzora, kterého jsme pojmenovali vládní zmocněnec pro dezinformace, pan Klíma. Máme CTHH - Centrum terorismu a hybridních hrozeb. To je další instituce, která nás chrání před demokracií, aby nám chránila tu naši demokracii, tu naši demokracii. Pamatujete si ten článek čtyři Ústavy České republiky, že všechna moc je v rukou komunistické strany? Ten článek tam není, ale pomaličku ho začínáme suplovat. Máme TEK - Terorismus, extrémismus a kyberkriminalita. To je super. Připravujeme korespondenční hlasování, budou tady volby, jsou volby a pak jsou volby s korespondenčním hlasováním, to je vyšší úroveň toho.

Takže komunisti odešli, ale sledujete, jak se ty šrouby utahujou?

Ten článek ústavy už jsem zmínil. Takže my teď jsme svědky toho, jak se utahujou šrouby, abychom měli tu Českou televizi, která samozřejmě vyšlapuje v pořádku v této chvíli, ale co kdyby náhodou... (Předsedající: Váš čas vypršel.)

Vypršel mi čas. Promiňte. Doufám, že vyprší i vám. Díky.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama