JUDr. Martin Netolický, Ph.D.

  • SOCDEM
  • Pardubický kraj
  • hejtman
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,81. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.01.2023 8:38:00

Řešíme opravu průtahu Hradcem nad Svitavou, poničeného při stavbě obchvatu

Řešíme opravu průtahu Hradcem nad Svitavou, poničeného při stavbě obchvatu

Hejtman Pardubického kraje Martin Netolický navštívil Hradec nad Svitavou, kde se starostou Kamilem Pavlišem řešil především rekonstrukci komunikace III/3665 procházející obcí od obecního úřadu směrem na Svitavy.

 Ta sloužila jako objízdná trasa v rámci budování obchvatu Svitav a byla projíždějící kamionovou dopravou velmi poškozena. Nyní se jedná o způsobu oprav a financování po ukončení vybudování obchvatu.

„Naše krajská silnice III/3665 procházející obcí od obecního úřadu směrem na Svitavy sloužila do konce listopadu jako objízdná trasa při budování obchvatu Svitav. Vzhledem k tomu, že tato silnice nebyla nikdy stavěna na takto intenzivní kamionovou dopravu, takže je na mnoha místech patrné silné poškození, které zcela jednoznačně vzniklo právě vedením objížďky. V letošním roce bude zpracována diagnostika předmětného více jak tři kilometry dlouhého úseku silnice a paralelně s tím budeme jednat s Ředitelstvím silnic a dálnic o způsobu financování. Samotná oprava by měla přijít na řadu v průběhu roku 2024. Následně bude stávající silnice III/3665 přeřazena do kategorie silnic druhé třídy, a to na II/366,“ uvedl hejtman Martin Netolický.

Toho starosta Kamil Pavliš informoval o připravovaném projektu na vybudování pevných zábran pro migraci obojživelníků v lokalitě, která v rámci kraje patří mezi nejvýznamnější po Přívratu na Českotřebovsku.

„Nositelem projektu je v tomto případě obec, která má již připravený projekt s částkou přibližně 1,8 milionu korun, který by měl být uplatněn v rámci Operačního programu Životní prostředí. Jsme v letošním roce připraveni obci finančně pomoc, protože se jedná o významnou lokalitu nejen z hlediska výskytu žab a čolků,“ řekl hejtman Netolický.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama